Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μετά τον Χεχεσκέλ και ο Καρτσέφ στο στόχαστρο των τουρκικών ομάδων

Μετά τον Χεχεσκέλ και ο Καρτσέφ στο στόχαστρο των τουρκικών ομάδων

«Αγνώμονες» χαρακτηρίζει τους Τούρκους ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

Ένα άτυπο προγκρόμ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία εις βάρος ισραηλινών ποδοσφαιριστών που τόλμησαν να εκφραστούν με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ημερών από την έναρξη των συγκρούσεων στη Γάζα.

Μετά τη σύλληψη του ποδοσφαιριστή της Αντάλιασπορ Σαγκίβ Χεχεσκέλ για το σχετικό μήνυμα που έγραψε στο μπανταρισμένο αριστερό του χέρι και το προέταξε μπροστά στον τηλεοπτικό φακό μετά από γκολ που πέτυχε, και δεύτερος ποδοσφαιριστής, ο Εντέν Καρτσέφ βρίσκεται υπό διωγμό από την ομάδα του Μπασακσεχίρ.

Ο παίκτης για τον οποίον είχε ενδιαφερθεί παλαιότερα η ΑΕΚ ανέβασε στα social media φωτογραφία που απεικονίζει το «100» αλλά στη θέση των μηδενικών υπάρχουν δύο κίτρινες κορδέλες και από κάτω το μήνυμα «Φέρτε τους σπίτι τώρα».

Η Μπασάκσεχίρ ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για το θέμα και απαίτησε την έγγραφη απολογία του παίκτη.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο (Yeni Safak) ο Χεχεσκέλ και ο Καρτσέφ υποστηρίζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Η πιο σοβαρή περίπτωση είναι ασφαλώς του Χεχεσκέλ ο οποίος συνελήφθη αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της δίκης του.

Το μήνυμα στο μπανταρισμένο χέρι του «100 ημέρες, 7 Οκτωβρίου» μαζί με το αστέρι του Δαβίδ άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ υπενθύμισε στην Τουρκία μέσω μηνύματος στο Χ πως πριν από λιγότερο από έναν χρόνο όταν δυνατός σεισμός χτύπησε την Τουρκία το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που ανέλαβε δράση και παρέδωσε βοήθεια σώζοντας τις ζωές πολλών τούρκων πολιτών.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν:

«Η σκανδαλώδης κράτηση του ποδοσφαιριστή Σαγκίβ Χεχεσκέλ είναι υποκρισία και αγνωμοσύνη. Η Τουρκία με τις ενέργειές της, δρα ως εκτελεστική εξουσία της Χαμάς», ανέφερε.

Ο ίδιος ο παίκτης με τη βοήθεια διερμηνέα, τόνισε πως δεν έκανε κάποια κίνηση για να προκαλέσει, ούτε είναι υποστηρικτής του πολέμου. «Είμαι κάποιος που πιστεύει πως αυτή η περίοδος των 100 ημερών πρέπει να λήξει τώρα. Θέλω να τελειώσει τώρα γι αυτό έδειξα αυτό το μήνυμα».

Στις πρώτες ημέρες των συγκρούσεων στη Γάζα η Αντάλιασπορ είχε θέσει εκτός ομάδας τον Χεχεσκέλ γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ενός λεπτού σιγή για τους Παλαιστίνιους πριν το παιχνίδι με την Γκαζιαντεπσπόρ.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024