Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οριστικό: Αναβλήθηκε ο τελικός του τουρκικού Super Cup ανάμεσα στη Γαλατάσαραϊ και τη Φενερμπαχτσέ (pic)

Οριστικό: Αναβλήθηκε ο τελικός του τουρκικού Super Cup ανάμεσα στη Γαλατάσαραϊ και τη Φενερμπαχτσέ (pic)

Θα γινόταν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, αλλά αναβλήθηκε λόγω διαφωνίας Τούρκων και Σαουδαράβων για την εμφάνιση εθνικιστικών συμβόλων στο γήπεδο.

Ο τελικός του τουρκικού Super Cup ανάμεσα σε Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει πριν από λίγη ώρα (19:45), ωστόσο αναβλήθηκε οριστικά μετά από διαμάχη των Τούρκων με τους Σαουδάραβες διοργανωτές.

Ο αγώνας θα γινόταν στο «Κινγκ Σαούντ», στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει την εμφάνιση μίας τεράστιας τουρκικής σημαίας και ενός πανό του Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά και μπλουζάκια στο ζέσταμα με τη μορφή του Κεμάλ, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Οι Σαουδάραβες ήταν κάθετα αντίθετοι με αυτές τις εκδηλώσεις λατρείας και κυρίως με την εμφάνιση του προσώπου του Κεμάλ Ατατούρκ στο γήπεδο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν από νωρίς το μεσημέρι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες δεν κατέληξαν σε κάποια δόκιμη λύση, με αποτέλεσμα την οριστική αναβολή του παιχνιδιού, που θα έδινε τον πρώτο τίτλο στη σεζόν στο τουρκικό ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες ενημερώθηκαν να αποχωρίσουν από τη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν στην Τουρκία, ενώ παραμένουν στο ξενοδοχείο, μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση. Το επιτελείο της Γαλατάσαραϊ που είχε φθάσει στο γήπεδο και περίμενε τους ποδοσφαιριστές αποχώρησαν μόλις έμαθαν την απόφαση για οριστική αναβολή της αναμέτρησης.

Στα social media οι Τούρκοι φίλαθλοι ανεβάζουν συνεχώς εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ και εθνικιστικά συνθήματα, επιδοκιμάζοντας την στάση Γαλατά και Φενέρ, να μην αγωνιστούν, εφόσον δεν τους επετράπη να φορέσουν μπλουζάκια με την μορφή του ιστορικού ηγέτη,

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024