Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντουμπάι: Στα ύψη η ζήτηση για ακίνητα από κροίσους

Ντουμπάι: Στα ύψη η ζήτηση για ακίνητα από κροίσους

Η ζήτηση για ακίνητα στο Ντουμπάι ανθεί, καθώς ο χειρισμός της πανδημίας από την κυβέρνηση και η φιλελεύθερη πολιτική προσελκύουν περισσότερους ξένους

Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις κατοικιών αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω πέρυσι στο Ντουμπάι, αφού ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου αγόρασαν σπίτια στο επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τα στοιχεία της  συμβουλευτικής εταιρείας ακινήτων Knight Frank LLP που αποκαλύπτει το Bloomberg.

Συνολικά 56 υπερπολυτελή σπίτια αξίας 2,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκαν στην πόλη το 2023, από 28 ακίνητα αξίας 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Τα περισσότερα από αυτά τα ακίνητα, 22 στον αριθμό, βρισκόνταν στο τεχνητό νησί σε σχήμα φοίνικα Palm Jumeirah και 15 στο νησί σε σχήμα ιππόκαμπου Jumeirah Bay.

Η ζήτηση για ακίνητα στο Ντουμπάι ανθεί, καθώς ο χειρισμός της πανδημίας από την κυβέρνηση και η φιλελεύθερη πολιτική προσελκύουν περισσότερους ξένους. Ο τομέας του πολυτελούς real estate επωφελείται επίσης από την εισροή επενδυτών, όπως οι Ρώσοι, που επιδιώκουν να θωρακίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, οι κρυπτο-εκατομμυριούχοι και οι πλούσιοι Ινδοί που δημιουργούν δεύτερες κατοικίες.

«Οι παγκόσμιοι υπερπλούσιοι συνεχίζουν να δείχνουν το ενδιαφέρον τους για το Ντουμπάι, με τον τρόπο ζωής της πόλης και τις σχετικά προσιτές πολυτελείς κατοικίες να αποτελούν τους κορυφαίους παράγοντες έλξης», δήλωσε ο Faisal Durrani, επικεφαλής έρευνας για τη Μέση Ανατολή στην Knight Frank. «Υπάρχει επίσης ένα στοιχείο συγκέντρωσης του παγκόσμιου πλούτου στο Ντουμπάι, το οποίο συμβάλλει στην ώθηση του εμιράτου σε μια κατάσταση κρίσιμης μάζας, η οποία από μόνη της έχει γίνει ένας νέος μαγνήτης για την παγκόσμια ελίτ».

Αγοραστές από νέες τοποθεσίες όπως το Μονακό στρέφονται προς το Ντουμπάι, παράλληλα με ένα αυξανόμενο κύμα ενδιαφέροντος από την Κίνα.

Ποια ήταν η ακριβότερη συναλλαγή

Η πιο ακριβή συναλλαγή το 2023 αφορούσε ένα διαμέρισμα πέντε υπνοδωματίων στο συγκρότημα Como Residences, έναν πύργο που δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί στον κορμό του Palm Jumeirah. Το διαμέρισμα 2.039 τετραγωνικών μέτρων πωλήθηκε έναντι 136,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Knight Frank.

Όσο και να φαίνεται παράξενο, ο τομέας της υπερπολυτελείας είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο στο Ντουμπάι. Πριν από το 2021, το πολύ τέσσερα σπίτια αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο πωλούνταν κάθε έτος. Οι κατασκευαστές επεκτείνουν τώρα το χαρτοφυλάκιό τους, «με το ρίσκο η διαθεσιμότητα της προσφοράς στις περιζήτητες τοποθεσίες να εμφανίζεται πιο περιορισμένη», επισήμανε ο Durrani στο Bloomberg.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024