Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Υπουργός είχε στο σπίτι του κλεμμένο πίνακα του 17ου αιώνα - Επέμβαση της αστυνομίας

Ιταλία: Υπουργός είχε στο σπίτι του κλεμμένο πίνακα του 17ου αιώνα – Επέμβαση της αστυνομίας

Oι καραμπινιέροι κατέσχεσαν πίνακα του 17ου αιώνα που είχε κλαπεί πριν 11 χρόνια και βρισκόταν σε κατοικία του Βιτόριο Σγκάρμπι

Οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν σήμερα (12/1) το απόγευμα από κατοικία του υφυπουργού Πολιτισμού της Ιταλία Βιτόριο Σγκάρμπι τον πίνακα «Η σύλληψη του Αγίου Πέτρου», του δεκάτου εβδόμου αιώνα, ο οποίος αποδίδεται στον ζωγράφο Ρουτίλιο Μανέτι.

Σάλος στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πίνακας είχε κλαπεί πριν έντεκα χρόνια από το κάστρο του Μπουριάσκο, έξω από το Τορίνο, και στη συνέχεια εντοπίσθηκε  σε έκθεση στην Λούκα της Τοσκάνης το 2021, όπου δεν αναφερόταν το όνομα του ζωγράφου που το φιλοτέχνησε αλλά μόνον ότι επρόκειτο για έργο τέχνης που ανήκει στον Ιταλό υφυπουργό.

Ο Σγκάρμπι δηλώνει ότι ο πίνακας που είχε κλαπεί πριν από 11 χρόνια στην πραγματικότητα ήταν ένα αντίγραφο και ότι το πρωτότυπο έργο ήταν ανέκαθεν  ιδιοκτησία του.

Δεν παραιτείται

Ο υφυπουργός Πολιτισμού επιμένει ότι δεν ευθύνεται για καμία παράνομη πράξη και τις προηγούμενες ημέρες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησής του. Η σημερινή κατάσχεση πραγματοποιήθηκε μετά την εντολή της εισαγγελίας της πόλης Ματσεράτα, της κεντρικής Ιταλίας.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, χάρη και στη συμμετοχή του σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, είναι από τους πιο προβεβλημένους Ιταλούς τεχνοκριτικούς και ήταν στενός φίλος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Το σεξιστικό ρεσιτάλ

Την περασμένη άνοιξη, τ’ όνομα του Βιτόριο Σγκάρμπι είχε κάνει ξανά τον γύρο του κόσμου, με τους συναδέλφους του στο ιταλικό κοινοβούλιο να ζητούν και τότε την παραίτησή του επειδή μιλούσε διαρκώς για τα γεννητικά του όργανα, αλλά και για το «πόσο περήφανος» είναι για τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή κατά το παρελθόν.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024