Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιλβέν Φρανσίσκο: Η ανακάλυψη του Σπανούλη «τρελαίνει» την Euroleague (pics, vids)

Σιλβέν Φρανσίσκο: Η ανακάλυψη του Σπανούλη «τρελαίνει» την Euroleague (pics, vids)

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο μετά από μια φανταστική σεζόν στο Περιστέρι υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη, πήρε τη μεγάλη μεταγραφή για την Μπάγερν και την εθνική Γαλλίας και μεγαλουργεί στη Euroleague...

Το Περιστέρι την περσινή χρονιά πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία, πήρε σπουδαίες νίκες και επέστρεψε στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ, έχοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη.

Ο πρώην θρυλικός γκαρντ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας, στην πρώτη του δουλειά ως προπονητής τα πήγε περίφημα, το Περιστέρι έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, ενώ ο ίδιος ο «kill bill» προχώρησε σε μια από τις σημαντικότερες κινήσεις που έγιναν πέρσι στην Basket League, καθώς έφερε από την Ισπανία τον Σιλβέν Φρανσίσκο.

Ο 26χρονος γκαρντ αποτελεί τη μεγάλη «ανακάλυψη» του Σπανούλη και ίσως τον σημαντικότερο παίκτη στο περσινό Περιστέρι, αφού αποτέλεσε τον «εγκέφαλο» στο παρκέ για την ομάδα του. Το Περιστέρι μάλιστα ήταν και το «εισιτήριο» του Φρανσίσκο για την εθνική Γαλλίας, αλλά και για τη μεγάλη ευκαιρία που πήρε το περασμένο καλοκαίρι να αγωνιστεί στη Euroleague με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου της οποίας προπονητής είναι ο Πάμπλο Λάσο.

Ο Φρανσίσκο μετά την περσινή σεζόν στο Περιστέρι και το ελληνικό πρωτάθλημα που αρίθμησε 12,6 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής, μετακόμισε στη Βαυαρία για να δείξει στο υψηλότερο επίπεδο πόσο σπουδαίος παίκτης είναι, δικαιώνοντας στο έπακρον και τον Σπανούλη για την επιλογή του το καλοκαίρι του 2022.

Η εθνική, η Μπάγερν και μια φανταστική rookie σεζόν

Ο Φρανσίσκο μετά την χρονιά που πραγματοποίησε στην Ελλάδα με το Περιστέρι πήρε δύο… εισιτήρια. Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό ήταν αυτό της εθνικής Γαλλίας, αφού ήταν στην αποστολή του Βενσάν Κολέ για το Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων.

Ο 26χρονος γκαρντ πήρε μια πρώτη γεύση από τη Γαλλία παρά το γεγονός ότι απέτυχε παταγωδώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τον Ιούνιο αποχώρησε από το καλοκαίρι για να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή στην Μπάγερν. Στη Γερμανία ο Φρανσίσκο μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά, με τον Πάμπλο Λάσο να τον εμπιστεύεται και να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις θέσεις «1» και «2» μαζί με τον Κάρσεν Έντουαρντς.

Η Μπάγερν είναι μια ομάδα που έχει φέτος ως στόχο να μπει στη δεκάδα της Euroleague και από εκεί και πέρα ότι προκύψει, ο Φρανσίσκο κάνει μια πολύ καλή και σοβαρή σεζόν και γενικά ανεβάζει κι άλλο τις μετοχές του. Μετά από 21 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο γκαρντ έφερε στο προσκήνιο ο Βασίλης Σπανούλης έχει 10,8 πόντους, 3,3 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ και 11 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Αριθμοί που είναι πολύ υψηλοί στη rookie σεζόν του.

Παράλληλα, είναι διψήφιος στα 13 από τα 21 παιχνίδια που έχει δώσει, ενώ σκοράρει σε όλα, με τη χαμηλότερη συγκομιδή να είναι οι 3 πόντοι στα ματς με τη Ζαλγκίρις και τη Βιλερμπάν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φρανσίσκο έχει ρεκόρ πόντων κόντρα στη Μονακό, αλλά και κόντρα στη Φενέρ το βράδυ της Πέμπτης με 21 πόντους. Με λίγα λόγια μετά το Περιστέρι ο Φρανσίσκο έχει εξελιχθεί σε έναν ελίτ γκαρντ και αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι αξίζει να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Τα στατιστικά του στην πρώτη χρονιά στη Euroleague

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024