Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάσε τα κιλά των γιορτών εύκολα στο σπίτι!

Χάσε τα κιλά των γιορτών εύκολα στο σπίτι!

Eίναι καιρός να επιστρέψετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα διατροφής. 

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, όλες οι καλές προθέσεις που είχατε για να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την υγεία και τη διατροφή σας σε ένα σωστό επίπεδο απέτυχαν ειδικά όταν τα γιορτινά τραπέζια ήταν γεμάτα με φαγητά και γλυκά.

Αν λοιπόν κατά τη διάρκεια των γιορτών κάνατε αρκετές παρασπονδίες και βάλατε παραπάνω κιλά είναι καιρός να επιστρέψετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα διατροφής.  Μην αφήσετε τις κακές διατροφικές συνήθειες να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, διότι μετά είναι δύσκολο να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά που έχετε πάρει.

Κόψτε τα γλυκά

Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει εθισμό και να οδηγήσει σε έναν ανθυγιεινό κύκλο λιγούρας και τσιμπολογήματος.

Απομακρύνετε, λοιπόν, καθετί ανθυγιεινό από την κουζίνα σας και εφοδιαστείτε με τροφές που θα σας κρατήσουν χορτάτους χωρίς να σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες.

Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, ο τόνος σε κονσέρβα, οι φέτες γαλοπούλας και οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι μερικές από τις υγιεινές τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας.

Αυξήστε την πρωτεΐνη

Αυξήστε την πρωτεΐνη! Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη παρατείνει το αίσθημα κορεσμού. Αντί να τρώνε υδατάνθρακες, οι άνθρωποι που τρώνε ένα πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη συχνά πεινάνε λιγότερο στο επόμενο γεύμα τους.

Επιλέξτε τροφές με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσιες σε πρωτεΐνη  όπως κοτόπουλο, σολομό, γιαούρτι ή στήθος γαλοπούλας σε λεπτές φέτες. Εντάξτε την πρωτεΐνη σε όλα τα γεύματα που κάνετε και θα μειώσετε την υπερβολική κατανάλωση τροφής που συχνά συμβαίνει όταν δεν αισθάνεστε χορτάτοι.

Φροντίστε το πιάτο σας να είναι γεμάτο με πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι τέλεια για απώλεια βάρους, αυξημένη ενέργεια και υγιές σώμα.

Κόψτε τα ποτά

Ο,τι ήπιατε αυτό το μήνα έχει επιπτώσεις στην υγεία σας με περισσότερους από έναν τρόπους. Εκτός από τη ζάχαρη και τα λιπαρά, όσον αφορά τις θερμίδες του αλκοόλ, το στομάχι και ο εγκέφαλος δεν καταγράφουν αυτές τις υγρές θερμίδες με τον ίδιο τρόπο όπως τις στερεές.

Ήρθε η ώρα να βρείτε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για ικανοποιητικά και λιγότερο ένοχα ροφήματα. Όταν διψάτε, δοκιμάστε ροφήματα με λίγες θερμίδες, όπως τσάι ή ανθρακούχο νερό.

Πίνετε πολύ νερό για να ενυδατώσετε το σώμα σας, ενώ μέχρι να χάσετε τα κιλά των διακοπών, αποφύγετε τα αναψυκτικά – ακόμα και τα διαιτητικά – και τους χυμούς φρούτων.

Αυξήστε την καθημερινή σας άσκηση

Για να χάσετε το βάρος σας πιο γρήγορα, αυξήστε την καθημερινή σας άσκηση. Μετά τις διακοπές, επιστρέψτε ην κανονική σας ρουτίνα γυμναστικής.

Για αρχή ξεκινήστε χαλαρό βάδισμα στον διάδρομο γυμναστικής και σύντομα θα μπορείτε να επιστρέψετε στο πρόγραμμα που ακολουθούσατε. Αν πάλι έχετε άλλα όργανα γυμναστικής ή ποδήλατο μην πέσετε με τα μούτρα ελπίζοντας ότι τα κιλά θα εξαφανιστούν δια μαγείας. Το σημαντικό είναι να ασκήστε για 20 λεπτά τη μέρα και σύντομα θα βρείτε τη φόρμα σας.

Αν πάλι δεν έχετε σπίτι σας όργανα γυμναστικής, στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι σας.

Ειδικά τώρα που οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στο SHOPFLIX.gr θα τα βρείτε σε σούπερ προσφορά και θα φτάσουν άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Και το καλύτερο; Με κάθε αγορά κερδίζεις κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενη παραγγελία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024