Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυτταρίτιδα: Τελικά υπάρχει λύση;

Κυτταρίτιδα: Τελικά υπάρχει λύση;

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την κυτταρίτιδα για να καταφέρετε να την εξαλείψετε.

Ενώ μας απασχολεί περισσότερο το καλοκαίρι, μπορεί ήδη να έχετε παρατηρήσει τα ανομοιόμορφά της σημάδια στην επιδερμίδα σας, ειδικά σε περιοχές όπως οι γλουτοί, οι γοφοί και οι μηροί. Η κυτταρίτιδα είναι ιδιαίτερα συχνή και μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε σώμα ανεξαρτήτως κιλών, ηλικίας ή επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

Μπορεί να εμφανιστεί με ανομοιόμορφη όψη (βαθουλώματα), καθώς το υποδόριο λίπος διογκώνεται και πιέζει τον συνδετικό ιστό προς τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό της ανομοιόμορφης όψης.

Από τι προκαλείται η κυτταρίτιδα;

Ενώ οι γυναίκες τείνουν να την εμφανίζουν συχνότερα από τους άνδρες, πολλά και διαφορετικοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τόσο την εμφάνισή της όσο και το πόσο αισθητή είναι:

Είναι θέμα γονιδίων

Όπως πολλά άλλα, έτσι και η κυτταρίτιδα επηρεάζεται από τα γονίδιά μας. Οι γενετικοί παράγοντες σχετίζονται με την ταχύτητα του μεταβολισμού, την κατανομή του λίπους αλλά και τα επίπεδα του κυκλοφορικού συστήματος, που επηρεάζουν τις πιθανότητες εμφάνισής της.

Αύξηση του λίπους

Ενώ το ακούμε συχνά, η αύξηση του βάρους δεν αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κυτταρίτιδας. Η αύξηση του λίπους όμως μπορεί να το κάνει. Αυτό διότι η αύξηση βάρους μπορεί να προκληθεί από την αύξηση της μυϊκής μάζας μέσα από τη γυμναστική και την ισορροπημένη υγιεινή διατροφή.

Κακή διατροφή

Ανεξάρτητα από τα κιλά σας, μια διατροφή γεμάτη λιπαρά μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα λιποκύτταρα ενώ η ζάχαρη σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να τα διευρύνει, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισής της.

Καθιστική ζωή

Η αδράνεια θεωρείται μια από τις βασικότερες αιτίες χαλάρωσης του δέρματος και μια από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης κυτταρίτιδας, μετά τη διατροφή.

Αντιμετωπίστε την στο σπίτι

Εκτός από τις στοχευμένες θεραπείες σώματος που μπορείτε να δοκιμάσετε εύκολα από την άνεση του σπιτιού σας, μερικές ακόμα μέθοδοι που θα σας βοηθήσουν περιλαμβάνουν:

Dry brushing

Η τεχνική του στεγνού βουρτσίσματος συνδυάζει μασάζ και απολέπιση, διεγείροντας την ροή του αίματος, της λέμφου και την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Για να το δοκιμάστε, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη βούρτσα σώματος (ιδανικά από φυσικές τρίχες), ελαφρώς σκληρή, στο μέγεθος που σας βολεύει.

Ξεκινήστε κάνοντας μακριές κινήσεις και ασκώντας ελαφριά πίεση σε στεγνό δέρμα, με φορά από κάτω προς τα πάνω.

Απολέπιση

Η απολέπιση σώματος είναι κομβικής σημασίας για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, προκειμένου οι θεραπείες και οι συνθέσεις που χρησιμοποιούν να διεισδύσουν σε βάθος και να δράσουν αποτελεσματικά.

Τρίψτε απαλά το απολεπιστικό σας πάνω από την περιοχή που θέλετε για λίγα λεπτά, ασκώντας ελαφριά πίεση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αφήσετε για λίγο το απολεπιστικό στην περιοχή, πριν το ξεβγάλετε, για να ενισχύσετε την σύσφιξη της επιδερμίδας.

Τώρα μάλιστα έχετε την ευκαιρία να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να τα καταφέρετε σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές καθώς οι χειμερινές εκπτώσεις στο SHOPFLIX.GR καλά κρατούν!

Και τώρα το shopping φτάνει σε άλλο επίπεδο, αφού με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024