Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: 50χρονος συνελήφθη για απάτη με υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων στη Γερμανία

Θεσσαλονίκη: 50χρονος συνελήφθη για απάτη με υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων στη Γερμανία

Εις βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης - Κατάφερε να αποσπάσει 172.640 ευρώ από τους υποψήφιους αγοραστές των αυτοκινήτων

Απάτες μέσω διαδικτυακών πωλήσεων αυτοκινήτων, από τις οποίες αποκόμισε άνω των 170.000 ευρώ, κατηγορείται ότι διέπραξε στη Γερμανία ένας 50χρονος Κύπριος, ο οποίος συνελήφθη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ο 50χρονος εμφανιζόταν ως διευθυντής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παράδοση επιβατικών αυτοκινήτων και με την ιδιότητα αυτή εξαπάτησε υποψήφιους αγοραστές με το πρόσχημα ότι θα τους παραδώσει τα οχήματα που διατίθεντο προς πώληση σε διαδικτυακές πλατφόρμες εμπορίας οχημάτων. Ο ίδιος φέρεται να εισέπραττε τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην αγορά των αυτοκινήτων, χωρίς όμως να τα παραδώσει.

Τα χρήματα που εισέπραξε από τους υποψήφιους αγοραστές έφτασαν τα 172.640 – Ο υποψήφιος αναμένεται να εκδοθεί στη Γερμανία

Η φερόμενη εγκληματική του δράση τελέστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 στο Βερολίνο.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του προηγήθηκε συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών της Γερμανίας και της Ελλάδος.

Ο καταζητούμενος οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοσή του στη Γερμανία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η συνεργασία μεταξύ αστυνομικών Υπηρεσιών της Ελλάδας και της Γερμανίας οδήγησε στη σύλληψη ατόμου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Συγκεκριμένα, ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη έρευνα, εντόπισε και συνέλαβε πρωινές ώρες χθες (11-01-2024) στην περιοχή του Ευόσμου, τον 50χρονο αλλοδαπό διωκόμενο.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, σε πόλη της Γερμανίας, ως διευθυντής εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στην παράδοση επιβατηγών οχημάτων, εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές με το πρόσχημα ότι θα τους παραδώσει τα οχήματα που διατίθεντο προς πώληση σε διαδικτυακές πλατφόρμες εμπορίας οχημάτων, από τους οποίους αποσπούσε το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στην αγορά τους, χωρίς ωστόσο να τα παραδίδει.

Από την εγκληματική του δραστηριότητα αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 172.640 ευρώ. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοσή του στη Γερμανία.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024