Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάρπαθος: Ηλεκτρονική απάτη 95.000 ευρώ - Τα έκλεψαν μέσω 13 συναλλαγών

Κάρπαθος: Ηλεκτρονική απάτη 95.000 ευρώ – Τα έκλεψαν μέσω 13 συναλλαγών

Tα ενημερωτικά μηνύματα από την τράπεζα για τις μεταφορές πήγαιναν στον νέο αριθμό που είχαν δηλώσει οι δράστες, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα του ενός θύματος

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης έπεσαν οι δικαιούχοι τραπεζικού λογαρισμού στην Κάρπαθο, που είδαν να κάνουν «φτερά» περίπου 95.000 ευρώ από τις οικονομίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη rodiaki.gr, πρόκειται για μια 47χρονη και έναν 60χρονο.

Για να εξασφαλίσουν ότι τα θύματα δεν θα ενημερώνονταν για τις μεταφορές των χρημάτων, άλλαξαν το τηλέφωνο του ενός χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα

Οι άγνωστοι δράστες, στις 12 Δεκεμβρίου προέβησαν σε 13 συναλλαγές μεταφέροντας το συνολικό πόσο των περίπου 95.000 ευρώ σε συγκεκριμένο λογαριασμό καταθέτη.

Το κόλπο

Για να εξασφαλίσουν, όμως, ότι η τράπεζα των θυμάτων δεν θα τους ενημέρωνε άμεσα ώστε να μπλοκαριστούν οι εν λόγω συναλλαγές, οι επιτείδιοι χρησιμοποίησαν πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία του παθόντα, πήγαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη και εκεί προέβησαν σε αλλαγή παρόχου και αριθμού.

Έτσι, τα ενημερωτικά μηνύματα από την τράπεζα για τις μεταφορές των χρημάτων τα ελάμβαναν οι δράστες στον νέο αριθμό που είχαν δηλώσει.

Όταν τα θύματα της απάτης διαπίστωσαν τι είχε συμβεί, κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διενεργεί έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης καταγράφονται καθημερινά στην Κάρπαθο με τους επιτήδειους να εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους εξαπάτησης.

Η αστυνομία, πάντα, εφιστά την προσοχή στους πολίτες ώστε να αποφεύγουν την παροχή πληροφοριών προσωπικών τους στοιχείων και κωδικών στον οποιοδήποτε.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024