Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Πεθαίνοντας για ένα αναψυκτικό στο μέτωπο του πολέμου

Ουκρανία: Πεθαίνοντας για ένα αναψυκτικό στο μέτωπο του πολέμου

H Ρωσία ρίχνει όλα τα «όπλα της» για την εξαπάτηση των στρατευμάτων του Κιέβου που μάχονται εναντίον των δυνάμεών της στα πεδία των μαχών σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Νέους τρόπους για να ξεγελάσει τα ουκρανικά στρατεύματα υιοθετεί η Ρωσία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δελεάζει με καταναλωτικά αγαθά τους στρατιώτες και τους οδηγεί σε νάρκες.  Ουκρανοί στρατιώτες δήλωσαν στο AFP ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει νέους τρόπους για να εξαπατήσει τα στρατεύματα που προσπαθούν να εκκαθαρίσουν ναρκοπέδια.

«Χρήματα, ένα πακέτο τσιγάρα, ένα τηλέφωνο… Είναι σίγουρα μια παγίδα», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο λοχίας Μπόλερ. «Έχουμε χάσει και στρατιώτες εξαιτίας ενός παγιδευμένου πακέτου κουτιών Pepsi», συμπληρώνει.

Ντόμινο εκρήξεων

Ο ίδιος εξηγεί ότι μερικά ναρκοπέδια είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι εάν εκραγεί ένα, τότε ανατινάσσονται και τα υπόλοιπα ταυτόχρονα. «Αν προσπαθήσεις να το απομακρύνεις, μπορεί να σκοτώσεις ολόκληρη τη μονάδα σου», λέει.

Ουκρανός στρατιώτης στα χαρακώματα

Νάρκες σε μεγάλες εκτάσεις

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει τοποθετήσει νάρκες σε μεγάλες εκτάσεις, ως μέρος των πολλαπλών γραμμών άμυνας για την προστασία των εδαφών που καταλαμβάνει στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Οι ουκρανικές μονάδες που προσπαθούν να περάσουν από τα ναρκοπέδια δέχονται παράλληλα σφοδρές επιθέσεις από πυροβολικό και ελικόπτερα.

Προτού τα ουκρανικά στρατεύματα μπορέσουν να προσπαθήσουν να επιτεθούν στις ρωσικές θέσεις, οι νάρκες πρέπει να εκκαθαριστούν από τις ομάδες σκαπανέων.

Ο χειμώνας στην Ουκρανία βρίσκει τα στρατεύματα στο μέτωπο του πολέμου

Μέχρι στιγμής όμως, οι προσπάθειες της Ουκρανίας να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα στην διάρκεια της εαρινής αντεπίθεσης έχει μεγάλο κόστος και περιορισμένη επιτυχία.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, περίπου στο 30% της Ουκρανίας, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, έχουν τοποθετηθεί νάρκες και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024