Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα καλύτερα tips για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά στη διάρκεια του χειμώνα

Τα καλύτερα tips για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά στη διάρκεια του χειμώνα

Σύντομος και απλός οδηγός για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και αψεγάδιαστα παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο χειμώνας καλά κρατεί και ο υδράργυρος καθημερινά υποχωρεί και περισσότερο. Κι όπως αλλάξατε την skincare ρουτίνα σας για να καλύψετε τις ανάγκες της επιδερμίδας ενάντια στο κρύο και τον ξηρό αέρα, το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για την φροντίδα των μαλλιών σας, επιλέγοντας συνθέσεις που καταπολεμούν το φριζάρισμα και την ξηρότητα για να έχετε υγιή μαλλιά κάθε μέρα.

Μαλλιά που δεν φριζάρουν

Ενώ έχουμε την τάση να παραπονιόμαστε περισσότερο το καλοκαίρι ότι τα μαλλιά μας φριζάρουν, οι συνθήκες του χειμώνα μπορεί να αποτελέσουν εξίσου πρόβλημα.

Τα μαλλιά μας φριζάρουν με την έλλειψη υγρασίας, η οποία μπορεί να προκληθεί από το στέγνωμα των μαλλιών ή ακόμα και το εποχικό ψιλόβροχο, που αυξάνει υπερβολικά τα επίπεδα υγρασίας στον αέρα. Η υγρασία εισχωρεί τελικά στις τρίχες, διογκώνοντάς τις.

Για να το καταπολεμήσετε λοιπόν και να τα διατηρήσετε λαμπερά, ενσωματώστε στην ρουτίνα σας ενυδατικά προϊόντα που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της τρίχας.

Ολική επαναφορά και λάμψη

Συνήθως αυτήν την εποχή του χρόνου τα μαλλιά μας δείχνουν πιο άτονα και θαμπά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην συχνή χρήση των θερμών προϊόντων styling, που μπορεί να προκαλέσει ανομοιόμορφη επιφάνεια στις τρίχες, γεγονός που με την σειρά του επηρεάζει πολύ την εικόνα των μαλλιών μας.

Για να βρουν και πάλι την λάμψη τους, μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε θεραπείες που στοχεύουν στην επαναφορά της λάμψης και της απαλότητας.

Ενισχύστε την ανάπτυξή τους

Εκτός από τα προϊόντα περιποίησης με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να ενισχύσετε την φροντίδα που προσφέρετε στα μαλλιά σας και μέσω της διατροφής σας. Τον χειμώνα τα επίπεδα της βιταμίνης D μειώνονται (εξαιτίας της μειωμένης έκθεσης στο ηλιακό φως), γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τους φυσικούς κύκλους ανάπτυξης των μαλλιών.

Για αυτό ενσωματώστε στην διατροφή σας τροφές «πλούσιες» σε βιταμίνη D, όπως τα λιπαρά ψάρια (σκουμπρί και σολομός), τα αυγά αλλά και τα ενισχυμένα δημητριακά ή το γάλα για την διατηρήσετε σε καλά επίπεδα και να αποφύγετε τις δυσμενείς επιπτώσεις στα μαλλιά σας.

Αποφύγετε τις κακές συνήθειες

Ενώ μπορεί να ακολουθείτε μια εκτενή ρουτίνα περιποίησης, πόσες από τις συνήθειές σας στην πραγματικότητα ευνοούν τα μαλλιά σας και δεν τα βλάπτουν; Ενδεικτικά είναι σημαντικό να αποφεύγετε συνήθειες όπως το να εφαρμόζετε σαμπουάν κατά μήκος των μαλλιών σας, να τα στεγνώνετε τρίβοντάς τα στην πετσέτα ή να τα βουρτσίζετε όσο ακόμα είναι βρεγμένα.

Αντ’αυτού για να αποφύγετε την φθορά τους μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ένα απαλό μασάζ με το σαμπουάν σας στο τριχωτό της κεφαλής, να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα χωρίς να τρίψετε αλλά και να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν λίγο πριν τα χτενίσετε απαλά με μια χτένα με φαρδιά δόντια (εάν είναι ίσια) ή να χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι υγρά, χρησιμοποιώντας μια χτένα με φαρδιά δόντια (εάν έχετε μπούκλες ή σπαστά).

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024