Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστινιακή Τζιχάντ/Αμπού Χάμζα: «Ο Νετανιάχου θα υποταχθεί, η αντίσταση δεν θα αφοπλιστεί»

Παλαιστινιακή Τζιχάντ/Αμπού Χάμζα: «Ο Νετανιάχου θα υποταχθεί, η αντίσταση δεν θα αφοπλιστεί»

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Τζιχάντ έκανε δηλώσεις σχετικά με την πορεία του πολέμου του Ισραήλ με τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Al-Quds (σ.σ. η Ιερουσαλήμ στα αραβικά), της στρατιωτικής πτέρυγας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) Αμπού Χάμζα συζήτησε τις διάφορες αποτυχίες του Ισραηλινού στρατού στο πεδίο της μάχης. Συγκεκριμένα έκανε έναν απολογισμό σε ραδιοφωνική ομιλία που μετέφερε το Al Mayadeen για τα επιτεύγματα της αντίστασης στη Γάζα. Σκοπός όμως ήταν να χρησιμοποιήσει την χαμηλή δημοτικότητα του Νετανιάχου εναντίον του.

Ο Αμπού Χάμζα επεσήμανε τις αποτυχίες του ισραηλινού στρατού και του πρωθυπουργού τους Μπενιαμίν Ντανιάχου, επιβεβαιώνοντας ότι οι ταξιαρχίες κατέρριψαν ένα ισραηλινό αεροπλάνο των μυστικών υπηρεσιών πάνω από το Χαν Γιουνίς, σημειώνοντας ότι σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης τη στοχοποίηση ενός μέλους του ισραηλινού στρατού που είχε οχυρωθεί σε ένα σπίτι στο Χαν Γιουνίς. Μετά την ομιλία του, τα στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης των Ταξιαρχιών Al-Quds δημοσίευσαν πλάνα που καταγράφουν τη «συνάντηση».

Ένα αντάρτικο πόλης σε πλήρη κλίμακα

Ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης χαρακτήρισε τα γεγονότα που συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης «πολύ μεγάλα» για να καταγραφούν από τις κάμερες των μαχητών της αντίστασης, καθώς «η παλαιστινιακή αντίσταση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής στη Γάζα, προκαλώντας αρκετές απώλειες στον εχθρό». Στο βίντεο φαίνονται οι δύο χθεσινοί φόνοι Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ στις μάχες πέθαναν άλλοι 7 σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Ο Αμπού Χάμζα τόνισε ότι δεν θα υπάρξει «καμία επιστροφή και καμία σταθερότητα για τους Ισραηλινούς εποίκους όσο συνεχίζεται ο πόλεμος».

Όσον αφορά «τον στόχο του ισραηλινού στρατού να αποδυναμώσει την αντίσταση,  ορκίστηκε ότι όποιος προσπαθήσει να αφοπλίσει την παλαιστινιακή αντίσταση θα αντιμετωπίσει τον θάνατο, υποσχόμενος ότι ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί ακόμη και αν ο πόλεμος στη Γάζα συνεχιστεί επ’ αόριστον». Επιπλέον, δήλωσε ότι «ο Νετανιάχου θα πρέπει να παραδεχτεί τη μεταπολεμική πραγματικότητα και προειδοποίησε τους εποίκους ότι τους πουλάει μια ψευδαίσθηση».

Όσον αφορά τη Δυτική Όχθη, η οποία με τη σειρά της γίνεται μάρτυρας καθημερινών επιδρομών και εκστρατειών συλλήψεων που διεξάγει το Ισραήλ σε διάφορες πόλεις, ο Αμπού Χάμζα «χαιρέτισε τους μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς στην Τζενίν, την Τουλκάρμ και ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, οι οποίοι κατέστησαν τα οχήματα του Ισραήλ σκουπίδια, ειδικά στη συνοικία Τζαμπριάτ της Τζενίν».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024