Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όμηρος προς Νετανιάχου: «Αν πάθω κάτι εγώ ή οι άλλοι όμηροι το κρίμα στον λαιμό σου»

Όμηρος προς Νετανιάχου: «Αν πάθω κάτι εγώ ή οι άλλοι όμηροι το κρίμα στον λαιμό σου»

Σε ένα βίντεο τακτικής η Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε πως θα απελευθερώσει δύο ομήρους οι οποίοι μίλησαν μπροστά σε κάμερα και έριξαν όλο το φταίξιμο στον Νετανιάχου.

Κυκλοφόρησε ακόμα ένα καταστροφικό βίντεο για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου με δύο ομήρους που είχαν ενημερωθεί πως θα αφεθούν ελεύθεροι να εξαπολύουν δριμύ «κατηγορώ» κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Την ώρα που η Γάζα ισοπεδώνεται, η Ισλαμική Τζιχάντ καταφέρνει ακόμα ένα επικοινωνιακό χτύπημα στον Μ. Νετανιάχου μετά την συνέντευξη της γιαγιάς-ομήρου που απελευθέρωσε η Χαμάς.

H Χάνα Κατσίρ η πιο μεγάλη σε ηλικία όμηρος ξεκίνησε στέλνοντας την αγάπη της στους συγγενείς της. Ανέφερε πως οι όμηροι της Ισλαμικής Τζιχάντ είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

(Ο Νετανιάχου) «Διέπραξε σοβαρά λάθη που προκάλεσαν ζημιά στην κοινωνία μας, αλλά και σε μια άλλη κοινωνία»

Έριξε την απόλυτη ευθύνη για τα δεινά της στον Μπέντζαμιν -Μπίμπι- Νετανιάχου Αναφέρει πως κάνει πολλά λάθη και είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για όσα περνά η κοινωνία του Ισραήλ και άλλες κοινωνίες. Του είπε πως είναι η ώρα να πάει σπίτι του και πως οι μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ ήταν καλοί μαζί τους σε ζητήματα φαγητού, ύπνου και υγείας.

Ο Νετανιάχου «κατέστρεψε τα πάντα, στοχοποίησε ανθρώπους και τους βασάνισε. Αυτός είναι ο λόγος πίσω από τη δολοφονία των παιδιών.

Πυρ κατά Νετανιάχου από την ηλικιωμένη όμηρο

Η Χάνα Κατσίρ συνέχισε πως «Πιστεύω ότι ο Νετανιάχου είναι υπεύθυνος για όλο το πρόβλημα και την αναταραχή στον κόσμο. Είναι καιρός ο Νετανιάχου να εγκαταλείψει την κυβέρνηση».

Έκλεισε λέγοντας πως «Απαιτώ από την ισραηλινή κυβέρνηση να επικοινωνήσετε μια ξεκάθαρη συμφωνία ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις οικογένειές μας γρήγορα και με ασφάλεια».

Σφοδρή κριτική από την ηλικιωμένη όμηρο κατά του Μπεντζμίν Νετανιάχου.

Αλλά και ο 13χρονος έριξε όλη την ευθύνη για την τρομαχτική του εμπειρία στον Νετανιάχου

Ο 13χρονος Γιαγκίλ Γιακόμπ ξεκίνησε λέγοντας πως του λείπει η οικογένεια και οι φίλοι του. Ευχαρίστησε όλους όσους αγωνίζονται στο Τελ Αβίβ, πιέζοντας την κυβέρνηση, ώστε να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους ασφαλείς.

Το 13χρονο παιδί βγήκε επίσης πολύ επιθετικά ενάντια στον Νετανιάχου.

Ο μικρός είπε πως θέλει να απευθύνει τον λόγο προσωπικά στον Νετανιάχου, λέγοντάς του πως το σχέδιό του δεν πρόκειται να δουλέψει.

Πως οι βομβαρδισμοί είναι «τρομαχτικοί και σκοτώνουν παιδιά από την Παλαιστίνη και ομήρους από το Ισραήλ».

Συνέχισε λέγοντας πως φταίει που δεν έχει επαναφέρει την παροχή νερού, ηλεκτρισμό και φάρμακα που χρειάζονται οι όμηροι.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις εκρήξεις και τους σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Ευχαρίστησε τους τηλεθεατές στο Ισραήλ λέγοντάς τους πως ελπίζει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Ευχαρίστησε στο τέλος τους «Τζιχαντιστές» εννοώντας τους μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ, που τον φυλάνε να μην πεθάνει και του δίνουν νερό, φαγητό και φάρμακα.

Απευθύνθηκε πάλι προσωπικά στον Νετανιάχου, πως «αν πάθω κάτι εγώ ή οι άλλοι όμηροι το κρίμα στον λαιμό σου, γιατί οι μαχητές της Τζιχάντ εργάζονται σκληρά να μας προστατέψουν και να μας κρατήσουν ζωντανούς».

Συνολικά σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι όμηροι και οι συλληφθέντες μαχητές, πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφυλάξεις είτε ελέω του Συνδρόμου της Στοκχόλμης, είτε ως πιθανώς εκβιαζόμενοι, υπό πίεση ή υπό απειλή.  Βέβαια σκηνοθετημένα ή μη λεγόμενά τους έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024