Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Χαμάς αναστέλλει την απομάκρυνση ξένων πολιτών - 60 όμηροι αγνοούνται

Γάζα: Η Χαμάς αναστέλλει την απομάκρυνση ξένων πολιτών – 60 όμηροι αγνοούνται

Θα πρέπει πρώτα οι τραυματίες που πρέπει να διακομισθούν από νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Γάζας να μεταφερθούν προς τον τερματικό σταθμό της Ράφα

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση των ξένων πολιτών και αυτών με διπλή υπηκοότητα προς την Αίγυπτο, επειδή το Ισραήλ αρνείται να αφήσει τους τραυματίες Παλαιστινίους να φύγουν για τα αιγυπτιακά νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης των σημείων διέλευσης.

Περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, λένε οι ταξιαρχίες Κασάμ

«Κανένας κάτοχος ξένου διαβατηρίου δεν θα μπορεί να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας προτού οι τραυματίες που πρέπει να διακομισθούν από νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της μπορέσουν να μεταφερθούν προς τον τερματικό σταθμό της Ράφα», σημείο διέλευσης μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και της Αιγύπτου, δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αγνοούνται εξήντα όμηροι

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ, Abu Obeidah, δήλωσε ότι περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

«Μετά την 7η Οκτωβρίου, οι βάρβαροι βομβαρδισμοί της Γάζας από το σιωνιστικό καθεστώς οδήγησαν στην απώλεια περισσότερων από 60 εχθρικών αιχμαλώτων στη Γάζα» σημείωσε «και μετά την έρευνα, 23 από τις σορούς τους εξακολουθούν να αγνοούνται και να βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα. Και δεν φαίνεται να μπορούμε να τους προσεγγίσουμε».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σήμερα στους Παλαιστίνιους να μεταβούν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προσπαθειών του εδώ και τρεις εβδομάδες να ενθαρρύνει τους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή κινούμενοι νότια και να αποφύγουν έτσι να βρίσκονται στο επίκεντρο των ισραηλινών επιθέσεων με στόχο την Χαμάς.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αραβική γλώσσα ο στρατός αναφέρει ότι ο αυτοκινητόδρομος Σαλάχ α-Ντιν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τις 13:00 ως τις 16:00 τοπική ώρα. «Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και για τους αγαπημένους σας ακολουθήστε τη συμβουλή μας και κατευθυνθείτε νότια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παιδιά περιμένουν στο πέρασμα της Ράφα την άφιξη συγγενών τους, οι οποίοι εργάζονταν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Ζητούν να παρέμβει ο Νετανιάχου

Οι συγγενείς των ομήρων, που απήγαγε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και από τότε παραμένουν αγνοούμενοι, απαιτούν από τα υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα του Ισραήλ να παρέμβουν, καθώς πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο στην είσοδο της βάσης HaKirya στο Τελ Αβίβ, δίπλα στην πλατεία των ομήρων.

«Καλούμε τους Νετανιάχου, Γκάλαντ και Γκαντς – οι ζωές των ομήρων είναι στα χέρια σας!», αναφέρουν ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ και δύο υπουργών Άμυνας (του νυν και του πρώην).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συγγενείς των ομήρων θα κοιμούνται σε σκηνές μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στα σπίτια τους.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024