Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η Χαμάς δεν ξέρει που βρίσκονται όλοι οι όμηροι

Ισραήλ: Η Χαμάς δεν ξέρει που βρίσκονται όλοι οι όμηροι

Σύμφωνα με στέλεχος της Χαμάς, η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα απελευθερώσει περισσότερους ομήρους πριν συμφωνηθεί εκεχειρία.

Τη θέση της να μην επιστρέψει κανείς απαχθείς προτού συμφωνηθεί η κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ εξέφρασε για ακόμα φορά η Χαμάς.

Όπως ανέφερε ο Αμπού Χαμίντ, μέλος της αντιπροσωπείας της Χαμάς που επισκέπτεται τη Ρωσία, μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα «Kommersant» η Χαμάς δεν θα μπορέσει να απελευθερώσει περισσότερους ομήρους πριν συμφωνηθεί εκεχειρία.

Αποφασισμένη να μην δεχθεί καμία πρόταση του Ισραήλ πέρα από την εκεχειρία δηλώνει η Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν βρίσκονται στη Μόσχα για συνομιλίες, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Δεν γνωρίζει που βρίσκονται όλοι οι όμηροι

Παράλληλα, ο Χαμίντ υποστήριξε ότι η τρομοκρατική οργάνωση χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους τους Ισραηλινούς που «μεταφέρθηκαν στη Γάζα» από άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις.

Πενήντα νεκροί

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 50 όμηροι, συνέπεια των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ουμπέιντα, δήλωσε ότι η οργάνωση εκτιμά ότι περίπου 50 Ισραηλινοί όμηροι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 21 νεκρούς ομήρους, ανάμεσά τους και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

«Σύμφωνα με τις ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, περίπου 50 σιωνιστές όμηροι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών και σφαγών» είπε ο Ουμπέιντα, σύμφωνα με το ria novosti.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024