Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μπίζνες του Δημητριάδη και οι παρεμβάσεις του στο ποδόσφαιρο

Οι μπίζνες του Δημητριάδη και οι παρεμβάσεις του στο ποδόσφαιρο

Στη συνέντευξη Τύπου για την εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στις υπόγειες κινήσεις του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Τις προσπάθειες υπονόμευσης της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον στενό συνεργάτη και ανιψιό του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει μπει στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων», καθώς είναι το πρόσωπο που προσπάθησε να «φρενάρει» την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να διαλύσει το βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Το θέμα της εξυγίανσης ήταν κορυφαίο στην ατζέντα και το είχε αναλάβει ο Δημητριάδης, ο οποίος είχε αναλάβει και τις σχέσεις με τους κυρίους Μελισσανίδη και Σαββίδη. Δεν έμεινε σε μια απλή σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά έγινε «το ένα και το αυτό». Από εκείνη τη στιγμή, υπονόμευσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά υπέθαλψε και συγκεκριμένα πράγματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, σημειώνοντας ότι «κάθε αλλαγή που ήθελε να περάσει ο Αυγενάκης μέσω του υπουργείου Αθλητισμού έβρισκε αντίσταση στον Δημητριάδη».

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν το πρόσωπο που σταμάτησε την Ολιστική Μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, έργο που ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον Μάρτιο του 2021, όπου η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να δώσει τη θέση του προέδρου στον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη.

«Ο ευρωβουλευτής Ζαγοράκης σε μία νύχτα έγινε πρόεδρος της ΕΠΟ. Όμως έγινε διακοσμητικός πρόεδρος, καθώς έπρεπε να προκηρύξουν διαγωνισμό για το ποιος θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ, του επέβαλαν τον Ιάκωβο Φιλιππούση» αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας.

«Όταν έγινε διακοσμητικός, ο Ζαγοράκης ενημέρωσε όλους και τη ΝΔ ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς είχαν επιλέξει τον Φιλιππούση. Στη συνέχεια πήγε και συνάντησε τον Δημητριάδη, ο οποίος ήταν εκείνος που τον είχε «στείλει» στην ΕΠΟ» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος συμπλήρωσε πως η απάντηση του Γρηγόρη Δημητριάδη προς τον Θοδωρή Ζαγοράκη ήταν «αν δεν σου αρέσει, σήκω φύγε».

Οι μπίζνες για το VAR

Ο Αλέξης Κούγιας αναρωτήθηκε ποια είναι η σχέση του Γρηγόρη Δημητριάδη με τον επιχειρηματία Κώστα Ρούπτσο, που είναι ο άνθρωπος που έφερε και διαχειρίζεται το VAR στην Ελλάδα.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό. Έχετε δει ότι έχει αμφισβητηθεί η λειτουργία του VAR στη χώρα μας. Τι σχέση έχει ο κ. Δημητριάδης;» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ξαφνικά ο κ. Ρούπτσος μαζί τον κ. Λαβράνο, μετά το VAR, βρίσκεται πίσω από δουλειές εκατομμυρίων στην Ελλάδα.

«Μου στέλνει κάποια εξώδικα ο κ. Δημητριάδης. Δεν ξέρω εάν τα στέλνει για τα μάτια του κόσμου. Γνωρίζει πώς εγώ ποτέ δεν πήρα λεφτά επειδή έχω φίλο τον «τάδε» υπουργό ή ότι γνωρίζω τον «τάδε» εισαγγελέα και ότι είμαι ο δικηγόρος που έστειλε φυλακή όλους τους εμπλεκόμενους στο παραδικαστικό κύκλωμα» ανέφερε ο κ. Κούγιας προς τον στενό συνεργάτη και συγγενή του πρωθυπουργού.

«Ας μάθει τι έχω πει ως δικηγόρος του Αντωνόπουλου, αυτού που πήγαν να τον σκοτώσουν, γιατί δεν δεχόταν να κάνει συμβιβασμό και να μείνει ελεύθερος ο ιδιοκτήτης της Energa» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Μου είπαν να ρωτήσω τον κ. Δημητριάδη με ποιους ποινικούς μιλούσε στα τηλέφωνα και με ποιους έκανε ραντεβού» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας απαντήσεις για τις κρυφές και υπόγειες κινήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη.

«Τι δουλειά έχει το Μαξίμου με τους ποινικούς;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

Τα εικονικά τιμολόγια του Λαβράνου

«Τι γνωρίζει ο κ. Δημητριάδης για τα εικονικά τιμολόγια του κ. Λαβράνου;» ήταν το ερώτημα που διατύπωσε ο Αλέξης Κούγιας για τον ανιψιό και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, συμπληρώνοντας: «Και γιατί μέχρι σήμερα οι δικαστικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης;».

Ο Αλέξης Κούγιας αναρωτήθηκε για τις σχέσεις του κ. Δημητριάδη με την ΕΛ.ΑΣ. και αποκάλυψε ότι ήταν το πρόσωπο που πολέμησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και «έδιωξε» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Εάν συμβεί…»

Τέλος, ο νομικός σύμβουλος των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε και σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας που εμφανίζεται ο Δημητριάδης να ζητάει το κεφάλι του ίδιου, του Βαγγέλη Μαρινάκη και του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

«Εάν συμβεί το οτιδήποτε σε μένα και την οικογένειά μου, θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι αυτοί που περιέγραψα» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας, συμπληρώνοντας: «Εγώ δεν είμαι ούτε Λίβας, ούτε Ζωγράφος, ούτε Τσαχειλίδης», ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024