Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ για ανακοινώσεις Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση να αφήσει τον εφησυχασμό και να ενισχύσει τώρα το ΕΣΥ

ΚΚΕ για ανακοινώσεις Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση να αφήσει τον εφησυχασμό και να ενισχύσει τώρα το ΕΣΥ

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι «η υποστελέχωση και η χρόνια εξουθένωση των υγειονομικών οδηγεί σε συνθήκες ασφυξίας τις δημόσιες δομές υγείας»

Τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και την κατάσταση στα νοσοκομεία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid και γρίπης, σχολιάσει το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να καθησυχάσει τον λαό για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και την έξαρση των περιστατικών Covid, γρίπης και ιογενών λοιμώξεων είναι επικίνδυνη».

Ο Περισσός σημειώνει πως «η υποστελέχωση και η χρόνια εξουθένωση των υγειονομικών οδηγεί σε συνθήκες ασφυξίας τις δημόσιες δομές υγείας, με ορατό τον κίνδυνο να μετατραπεί το δημόσιο σύστημα υγείας για ακόμα μια φορά σε ‘μιας νόσου’».

Και καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ «να αφήσει τις συστάσεις και τον εφησυχασμό και να προχωρήσει τώρα σε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους».

«Όσον αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα», προσθέτει, πρέπει «να προχωρήσει σε ολοκληρωμένα μέτρα κινητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού, με εξατομικευμένη προσέγγιση ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του καθένα, όπως απαιτεί το ΚΚΕ εδώ και τρία χρόνια».

«Υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά οι ΜΕΘ δεν πιέζονται»

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με την αναπληρώτρια υπουργό, Ειρήνη Αγαπηδάκη, και ειδικούς επιστήμονες, για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, σημείωσε πως παρότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, οι ΜΕΘ δεν πιέζονται τόσο.

«Η πίεση είναι και λόγω των υπόλοιπων αναπνευστικών λοιμώξεων. Έχουμε μια επιδημία γρίπης και πάρα πολλές άλλες ιώσεις όπως ο RSV», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανέφερε ότι το ισοζύγιο χθες, Τρίτη, στα νοσοκομεία ήταν υπέρ των εξαγωγών και πως υπήρξε τις τελευταίες ημέρες πτώση στις αιτήσεις για αντιικά φάρμκα.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024