Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Τι υποστηρίζει ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας για τη δολοφονία της - Οδηγείται στον ανακριτή

Θεσσαλονίκη: Τι υποστηρίζει ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας για τη δολοφονία της – Οδηγείται στον ανακριτή

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα μεταχθούν σήμερα ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του, που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία της

Συνεχίζει να αρνείται τα όσα του καταλογίζονται ο 39χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου συντρόφου του μαζί με τον 34χρονο φίλο του στην Καλαμαριά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο 39χρονος φέρεται να παραδέχθηκε αρχικά στην Αστυνομία ότι μαζί με τον φίλο του είχαν σκηνοθετήσει ληστεία εις βάρος της Γεωργίας, ένα σχέδιο όμως που δεν πήγε όπως ήθελαν και κατέληξε στη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

«Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται συναξιολογούνται για το ποιος το έκανε και για το κίνητρο»

Ακολούθως, όμως, ο 39χρονος άλλαξε στάση, δεν υπέγραψε την αρχική του κατάθεση και αρνήθηκε να μιλήσει στους Αστυνομικούς χωρίς τον δικηγόρο του.

Ο δικηγόρος του 39χρονου Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι η θέση του φίλου του 39χρονου είναι πως στήθηκε μια βίαιη επίθεση εναντίον της. «Μια υποτιθέμενη ληστεία με σκοπό να της αποσπάσει ο σύντροφός της το κλειδί του σπιτιού της και μετά να μεταβούν στο πατρικό και να ληστέψουν το σπίτι», υπογράμμισε.

Ωστόσο, όπως είπε, ο Όθων Παπαδόπουλος, «η σκέψη είναι ότι αν ήθελε να της πάρει ο 39χρονος το κλειδί θα μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μέσα από την τσέπη ή την τσάντα χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποιο βίαιο επεισόδιο με τέτοια εξέλιξη».

Ο συνήγορος του 39χρονου υποστηρίζει ότι η ιστορία του συγκατηγορουμένου αφήνει ένα κενό, δεν δίνει πλήρη απάντηση. «Θα δούμε ποια θα είναι η τελική του θέση στον ανακριτή, γιατί παλεύουμε για την καλύτερη συνεννόηση. Ο πελάτης μου σύμφωνα με τα όσα λέει έχει πρόβλημα στο πόδι του και στη βάδιση εξαιτίας μιας νευρολογικής πάθησης, φαίνεται να κουτσαίνει», συμπλήρωσε ο Όθων Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά το βίντεο που υπάρχει και διακρίνονται δύο άνδρες να μεταφέρουν τη σορό της 41χρονης, η θέση του 39χρονου, σύμφωνα με τον Όθων Παπαδόπουλο, είναι ότι στο βίντεο δεν φαίνονται πρόσωπα.

Για το γεγονός ότι η 41χρονη Γεωργία ήθελε να κάνει άμβλωση ο συνήγορος του 39χρονου υπογράμμισε ότι ήταν ένα  στοιχείο της υπόθεσης το ότι ήθελε να διακόψει την κύηση η 41χρονη. «Ήταν ένα στοιχείο που το θεώρησα σημαντικό και τοποθέτησα σε μια χρονική σειρά σε σχέση με άλλα γεγονότα και το συγκράτησα στη μνήμη μου. Είναι κάποια στοιχεία που είναι κοντά σε μία υπόθεση δολοφονίας. Δεν μπορεί αυτό το γεγονός όμως να δικαιολογήσει μία πράξη. Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται συναξιολογούνται για το ποιος το έκανε και για το κίνητρο. Θα πει την αλήθεια που κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει να πει. Θα υπάρξει συμβουλή από τον νομικό παραστάτη αλλά ο ίδιος θα αποφασίσει τι θα πει», σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος στη συνέχεια.

«Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται συναξιολογούνται για το ποιος το έκανε και για το κίνητρο»

Στον ανακριτή ο σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας και ο φίλος του

Σημειώνεται ότι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα μεταχθούν σήμερα ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του, που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία της.

Χθες Τρίτη 9 Ιανουαρίου, η εισαγγελέας άσκησε στους δυο τους ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία -όλα κατά συναυτουργία- και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

«Σήμερα θα ζητηθεί προθεσμία για την απολογία και λογικά θα ληφθεί. Στο κατηγορητήριο υπάρχουν διάφορες πράξεις, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, πλημμελήματα για ενδοοικογενειακή βία. Όλα ξεκινούν από την απολογία του συγκατηγορούμενου», υπογράμμισε στο MEGA ο Όθων Παπαδόπουλος.

Δείτε βίντεο:

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024