Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Ήθελε να διακόψει την κύηση» - Τι λέει ο δικηγόρος του 39χρονου για την δολοφονία της Γεωργίας

Θεσσαλονίκη: «Ήθελε να διακόψει την κύηση» – Τι λέει ο δικηγόρος του 39χρονου για την δολοφονία της Γεωργίας

Σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του ο 39χρονος μέσω του δικηγόρου του ισχυρίζεται ότι η σύντροφός του ήθελε να κάνει έκτρωση - Αρνήθηκε να απολογηθεί στους αστυνομικούς

Αρνητική στάση φέρεται να κρατά ο 39χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία της 41χρονης εγκύου συντρόφου του μαζί με τον 34χρονο φίλο του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε αρχικά στην Αστυνομία ότι μαζί με τον φίλο του είχαν σκηνοθετήσει ληστεία εις βάρος της Γεωργίας, ένα σχέδιο όμως που δεν πήγε όπως ήθελαν και κατέληξε στη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Δεν υπέγραψε την αρχική απολογία του

Ωστόσο στη συνέχεια ο 39χρονος άλλαξε στάση, δεν υπέγραψε την αρχική του κατάθεση και αρνήθηκε να μιλήσει στους Αστυνομικούς αν δεν είχε τον δικηγόρο του.

Την υπεράσπιση του ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος  Όθωνας Παπαδόπουλος ο οποίος μίλησε στo MEGA και στο Live News επιβεβαιώνοντας τη στάση του 39χρονου:

«Η θέση του (εντολέα μου) είναι αρνητική σε σχέση με την κατηγορία. Δεν έχει αποδοθεί αναλυτική απολογία, γιατί όταν πλέον ολοκληρώθηκε η επικοινωνία μου μαζί του, δεν αισθανόταν ο ίδιος έτοιμος να δώσει πλήρη περιγραφή των θέσεων του» .

«Ήθελε να διακόψει την κύηση»

Ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ένα βήμα παραπέρα δίνοντας ουσιαστικά και το στίγμα της υπεραστικής γραμμής του 39χρονου προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του υποστηρίζοντας ότι «μία πληροφορία που γνώριζα από την πρώτη μέρα – και μπορώ να σας δώσω – είναι ότι την Δευτέρα βράδυ τελέστηκε η πράξη (ανθρωποκτονία) και Τετάρτη πρωί υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού από την Γεωργία για να προχωρήσει σε έκτρωση και να διακόψει την κύησή της. Η έντονη επιθυμία του εντολέα ήταν να μην διακόψει αυτή την κύηση».

Ο κ. Παπαδόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο 39χρονος, η θέση του είναι ότι η Γεωργία πιεζόταν από την οικογένειά της να μην προχωρήσει σε αυτή την κύηση με την ίδια να ακολουθεί την προτροπή της οικογένειάς της».

Συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του

Ειδικά για την δολοφονία της 41χρονης ο δικηγόρος του 39χρονου ανέφερε ότι «η θέση του είναι ότι δεν γνώριζε το γεγονός της ανθρωποκτονίας που είχε τελεστεί σε βάρος της συντρόφου του».

Όπως και να έχει πάντως αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία και ευρήματα εις βάρος των δύο συλληφθέντων από συνομιλίες, δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και από κάμερα ασφαλείας που φέρεται να έχει καταγράψει τους δύο άντρες να μεταφέρουν τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Της έστησαν παγίδα αλλά τους κατάλαβε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου και όπως παραδέχθηκαν και οι δύο συλληφθέντες στους αστυνομικούς που τους εξέτασαν, ήθελαν να σκηνοθετήσουν μια ληστεία εις βάρος της 41χρονης με σκοπό να της πάρουν τα κλειδιά του πατρικού της σπιτιού και την επόμενη ημέρα να κάνουν διάρρηξη εκεί προκειμένου να πάρουν ένα ποσό 7 με 8 χιλιάδες ευρώ που πίστευαν ότι έκρυβε η άτυχη Γεωργία εκεί.

Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο 39χρονος για να έχει άλλοθι πήγε και πήρε την 41χρονη από το κατάστημα που εργαζόταν για να πάνε μαζί στο διαμέρισμά του στην Καλαμαριά.

Εκεί τους περίμενε ο 34χρονος φίλος του με κουκούλα. Όταν έφτασαν επιτέθηκε στην 41χρονη, τη φίμωσε, της έδεσε τα χέρια και την οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα. Μέσα στο σκοτάδι τον ρόλο του ληστή άρχισε να παίζει και ο 39χρονος αλλάζοντας τη φωνή του.

Τον αναγνώρισε και τη μαχαίρωσε

Ο 34χρονος ισχυρίζεται ότι κάποια στιγμή κατέβηκε στο αυτοκίνητό του και μετά από λίγο τον φώναξε ο 39χρονος λέγοντάς του ότι σκότωσε την 41χρονη και να πάει να τον βοηθήσει.

Όλα δείχνουν ότι η 41χρονη αντιλήφθηκε ότι οι δήθεν ληστές ήταν ο ίδιος ο σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του τον οποίο γνώριζε.

Το σχέδιο απέτυχε και τότε ο 39χρονος φέρεται να αποτελείωσε την άτυχη γυναίκα με μια μαχαιριά στον λαιμό.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024