Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
2.240.700 ευρώ για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας της Στερεάς Ελλάδας

2.240.700 ευρώ για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας της Στερεάς Ελλάδας

Την χρηματοδότηση για τη συνέχιση λειτουργίας των 5 «ΤΟΜΥ» της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της δράσης: «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) 5ης ΥΠΕ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» στο Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

Φυσικό αντικείμενο της δράσης είναι η συνέχιση της συγχρηματοδότησης της λειτουργίας των 5 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με την απόφαση ένταξης, όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην ανακοίνωση της, «εξασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας των 5 ΤΟΜΥ μέχρι τις 31/12/2024 με σκοπό την καθολική, προσβάσιμη και ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας με έμφαση στην πρόληψη και διατήρηση της καλής υγείας των ατόμων και της κοινότητας.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση της δράσης ανέρχεται σε 2.240.700 ευρώ. Η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συγκεκριμένη δράση είναι 35,7% επί του συνολικού κόστους και θα ανέλθει σε 941.094 ευρώ».

«Οι καλές υπηρεσίες υγείας λόγος να μένουν οι στερεοελλαδίτες στον τόπο τους»

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Δίνουμε προτεραιότητα στην στήριξη των δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, αντλώντας πόρους από κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ενισχύσαμε στην πράξη Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Στερεάς με κονδύλια άνω των 30 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας, το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2023. Συνεχίζουμε με ανάλογες δράσεις από το νέο μας ΕΣΠΑ και με πρώτη κίνηση την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τη συνέχιση λειτουργίας των 5 ΤΟΜΥ της Στερεάς Ελλάδας.

Δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, γιατί θέλουμε να αποκτήσουν οι συμπολίτες μας πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, σε όποια γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και αν ζουν. Είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να παραμείνουν οι Στερεοελλαδίτες στον τόπο τους».

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024