Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν 234 εκατ. Ευρώ ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2024

Σχεδόν 234 εκατ. Ευρώ ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2024

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Eιδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, κατά την οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός ύψους 233.375.430,93 ευρώ για το 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, «ο Προϋπολογισμός για το 2024, είναι ισοσκελισμένος, ρεαλιστικός και προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Διατήρηση και ενίσχυση κρίσιμων δράσεων κοινωνικής μέριμνας (κίνητρα σε γιατρούς, ενίσχυση δομών Υγείας, κοινωνική αλληλεγγύη).
  • Χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων δημόσιας υποδομής.
  • Σημαντικά κονδύλια για έργα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών».

Επισημαίνεται ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες:

  • Στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπύρο Νικολάου, ο οποίος ολοκληρώνει μια δημιουργική αυτοδιοικητική πορεία 17 ετών και δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων των Περιφερειακών Συμβούλων.
  • Σε υπηρεσιακά στελέχη που οδεύουν προς συνταξιοδότηση με την ολοκλήρωση του έτους και συγκεκριμένα στους: Αναστάσιο Παπαναστασίου (Γεν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Δημήτρη Ρίζο (Αν. Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής), Αντώνη Τερζή (Αν. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού).

Δήλωση Σπανού

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για λόγους υγείας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά το σώμα του Περιφερειακού μας Συμβουλίου για την συζήτηση και την έγκριση του Προϋπολογισμού, καθώς επίσης και τις Οικονομικές μας Υπηρεσίες για την -όπως πάντα- άρτια κατάρτισή του. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στους αναπτυξιακούς στόχους, αλλά και στις δράσεις κοινωνικής μέριμνας για εκείνους τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

»Καθώς ήταν η τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, θα ήθελα να ευχαριστήσω γενικότερα το σύνολο των μελών και των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον υγιή, δημοκρατικό, έντιμο και κυρίως γόνιμο διάλογο που αναπτύξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας, συμβάλλοντας καθοριστικά στο έργο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

»Στον Πρόεδρο μας Σπύρο Νικολάου, που ολοκληρώνει μια λαμπρή αυτοδιοικητική πορεία, αλλά και στο σύνολο των συναδέλφων που -για οποιοδήποτε λόγο- δεν ανανεώνουν τη θητεία τους, εύχομαι από καρδιάς υγεία, δύναμη και καλή πορεία στα επόμενα βήματά τους».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024