Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Google: Επιστήμονας διεκδικεί δισεκατομμύρια για παραβίαση πατεντών

Google: Επιστήμονας διεκδικεί δισεκατομμύρια για παραβίαση πατεντών

Η εταιρεία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε κλεμμένη τεχνολογία στους επεξεργαστές Tensor που χρησιμοποιεί για την εκπαίδευση μοντέλων ΑΙ.

Η Google κάθισε την Τρίτη στο σκαμνί ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βοστώνης με την κατηγορία ότι οι επεξεργαστές που ανέπτυξε για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης παραβιάζουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας ενός επιστήμονα υπολογιστών.

Η εταιρεία Singular Computing, την οποία ίδρυσε ο Τζόζεφ Μπέιτς, υποστηρίζει στην αγωγή της ότι η Google αντέγραψε τις ευρεσιτεχνίες του για την υποστήριξη λειτουργιών ΑΙ στις υπηρεσίες Google Search, Gmail και Google Translate, μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει το Reuters, έγγραφο που κατέθεσε η Google στο δικαστήριο αναφέρει ότθι η Singular αξιώνει αποζημίωση 7 δισ. δολαρίων, ποσό διπλάσιο σε σχέση με τη μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει επιδικαστεί στις ΗΠΑ για παραβίαση πατεντών.

Εκπρόσωπος της Google χαρακτήρισε τις πατέντες της Singular «ύποπτες» και υποστήριξε ότι η εταιρεία ανέπτυξε τους επεξεργαστές της «ανεξάρτητα σε διάστημα πολλών ετών».

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει δύο με τρεις εβδομάδες.

Tensor

Σύμφωνα με τα έγγραφα της αγωγής, ο Μπέιτς μοιράστηκε με την Google τις καινοτομίες του στον σχεδιασμό επεξεργαστών το διάστημα 2010-14.

Η Singular υποστηρίζει ότι οι επεξεργαστές Tensor που ανέπτυξε η Google για την εκπαίδευση μοντέλων ΑΙ παραβιάζουν δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας του Μπέιτς. Οι επεξεργαστές, λέει η εταιρεία, αξιοποιούν μια βελτιωμένη αρχιτεκτονική που επινόησε ο Μπέιτς, η οποία «έφερε επανάσταση» στην εκπαίδευση μοντέλων ΑΙ.

Από το 2016 η Google χρησιμοποιεί επεξεργαστές Tensor για λειτουργίες αναγνώρισης φωνής, παραγωγής περιεχομένου και επιλογής διαφημίσεων, μεταξύ άλλων. Η Singular υποστηρίζει ότι οι βερσιόν 2 και 3 των επεξεργαστών, οι οποίες παρουσιάστηκαν το 2017 και το 2018, αντιγράφουν κλεμμένη τεχνολογία.

Η Google από την πλευρά της υποστηρίζει ότι τα τσιπ δεν ενσωματώνουν ιδέες του Μπέιτς.

«Οι μηχανικοί της Google είχαν ανάμεικτα αισθήματα για την τεχνολογία [του Μπέιτς] και τελικά η εταιρεία την απέρριψε, δηλώνοντας ρητά στον δρ Μπέιτς ότι η ιδέα του δεν ήταν κατάλληλη για τις εφαρμογές που ανέπτυσσε η Google» υποστηρίζει έγγραφο που κατέθεσαν οι δικηγόροι της.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024