Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «Sophia the robot» έρχεται στην Ελλάδα για να αναλύσει το «φλέγον» ζήτημα συνύπαρξης ανθρώπου και AI

Η «Sophia the robot» έρχεται στην Ελλάδα για να αναλύσει το «φλέγον» ζήτημα συνύπαρξης ανθρώπου και AI

Το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο θα συμμετάσχει σε σχετικό συνέδριο και θα «λύσει» απορίες - Συμμετέχοντες από 6 κράτη θα αναλύσουν από κοινού το ζήτημα του AI

Μέχρι και πριν από λίγους μήνες θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα ανακοινώθηκε επισήμος ότι το ρομπότ με το όνομα «Sophia the robot» θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα συμμετάσχει σε συνέδριο που θέτει ως επίκεντρο τη συνύπαρξη του ανθρώπου και του ΑΙ, για να συζητήσει και να αναλύσει το ζήτημα, αλλά και για να «λύσει» τυχόν απορίες των ανθρώπων.

Η Sophia πάει Ναύπακτο για συνέδριο

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο, το οποίο θα επισκεφθεί την Ναύπακτο προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα ξεχωριστό πάνελ με θέμα Artificial Intelligence & Ethics.

Η Sophia έχει συναντηθεί με ηγέτες κρατών, σημαντικές προσωπικότητες και έχει δώσει συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο συνέδριο, οι συμμετέχοντες από 6 κράτη θα αναλύσουν από κοινού, με τη Sophia the robot, σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με τη συνύπαρξη ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης. Ειδικότερα, το «Meet Sophia Conference» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Nafpaktos International Conference Center, το οποίο συστεγάζεται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Σκάλα Ναυπακτίας.

Τεχνητή νοημοσύνη vs. ηθική, ιδιωτικότητα, διακιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα

Παράλληλα, στο συνέδριο θα διερευνηθεί η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ηθικά ζητήματα, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρώπινου είδους. Η Τεχνο-ηθική αποτελεί κλάδο της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και πεδίο διεπιστημονικής μελέτης και έρευνας, με κύριο αντικείμενο τη σχέση μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και των αξιών της σύγχρονης κοινωνίας. Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί παρουσία 150 καλεσμένων, ενώ δεν θα υπάρξει πρόσβαση στο ευρύ κοινό.

Το «Meet Sophia Conference» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Nafpaktos International Conference Center

Η Sophia είναι ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ενώ τα δικαιώματά της για την Ελλάδα τα έχει η Victorious Network. Ενεργοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2016 και έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στα μέσα Μαρτίου το 2016. Έχει συναντηθεί με ηγέτες κρατών, σημαντικές προσωπικότητες και έχει δώσει επίσης συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024