Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απόβαση μικροσκοπικών ρομπότ στη Σελήνη

Απόβαση μικροσκοπικών ρομπότ στη Σελήνη

Η εταιρεία διαστημικής ρομποτικής Astrobotic Technologies, με έδρα το Πίτσμπουργκ, θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη εμπορική εταιρεία που θα προσεδαφιστεί στο φεγγάρι.

Η εταιρεία Astrobotic Technology θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη εμπορική εταιρεία που θα προσεδαφιστεί στο Φεγγάρι καθώς προγραμματίζει την ερχόμενη Δευτέρα την εκτόξευση ενός σκάφους προσεδάφισης πάνω σε έναν ολοκαίνουργιο πύραυλο, τον Vulcan της United Launch Alliance. Η προσγείωση του σκάφους Peregrine αναμένεται στις 23 Φεβρουαρίου.

Η NASA επέλεξε την Astrobotic από ένα πλήθος προμηθευτών που έχει συνάψει συμβάσεις για την πρωτοβουλία «Commercial Lunar Payload Services» που σχετίζεται με την εξερεύνηση του Φεγγαριού τα επόμενα χρόνια. Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ δραστηριοποιείται έντονα συνεργαζόμενη με τον ιδιωτικό τομέα στην παράδοση φορτίου, στη διεξαγωγή πειραμάτων καθώς και στην αποστολή κρίσιμων δεδομένων. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να πραγματοποιήσει πλήθος σεληνιακών επισκέψεων προετοιμάζοντας παράλληλα την αποστολή των αστροναυτών του Artemis.

Η εκτόξευση των μικρορομπότ στη σεληνιακή επιφάνεια

Η Astrobotic πρόκειται να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα κάνει το ταξίδι των 250.000 μιλίων από τη Γη προς το Φεγγάρι. Ωστόσο, δεν θα εκπροσωπήσει μόνο τις ΗΠΑ, αλλά θα μεταφέρει συγκεκριμένα φορτία και άλλα έξι έθνη: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Σεϋχέλλες και Μεξικό.

Οι ρομποτικοί εξερευνητές της σελήνης

Η Colmena, που στα ισπανικά σημαίνει «κυψέλη» είναι η αποστολή της «Agencia Espacial» του Μεξικό και θα στείλει πέντε μικροσκοπικά ρομπότ -το καθένα με μήκος περίπου 10cm- στο φεγγάρι. Ένας μικρός καταπέλτης θα εκτοξεύσει το σμήνος των μικρορομπότ στη σεληνιακή επιφάνεια τα οποία θα ενωθούν για να μελετήσουν το σεληνιακό έδαφος.

Οι ρομποτικοί εξερευνητές της σελήνης θα είναι βυθισμένα στα σύννεφα της σεληνιακής σκόνης και η μελέτη τους θα επικεντρωθεί στο κατά πόσον η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή οξυγόνου.

Sports in

Καζάνι που… βράζει ο λαός του Παναθηναϊκού: «Μας έχει ξεφτιλίσει ο Τούρκος και ο Αλαφούζος που τον έφερε» (pics)

Έξαλλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή στην Τούμπα – Οργισμένα σχόλια στα social media – Ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024