Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη in: «Τελεσίγραφο» Χρυσοχοΐδη για επιστροφή εντός 24ωρων δεκάδων αστυνομικών στην Άμεση Δράση

Αποκάλυψη in: «Τελεσίγραφο» Χρυσοχοΐδη για επιστροφή εντός 24ωρων δεκάδων αστυνομικών στην Άμεση Δράση

Σταματούν τα «τρικ» των ευνοϊκών μεταθέσεων στην ΕΛ.ΑΣ. ύστερα κι από την αποδυνάμωση της Άμεσης Δράσης κατά 70-80%.

Την άμεση επιστροφή στην Άμεση Δράση, με χρονικό όριο στις 8 το πρωί την Τετάρτη δεκάδων αστυνομικών που είχαν διασκορπιστεί τους τελευταίους μήνες σε διάφορες υπηρεσίες ζήτησε –όπως απoκαλύπτει το in – με εντολή του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με αρχικούς υπολογισμούς η συγκεκριμένη εντολή αφορά την άμεση επάνοδο άνω των 100 αστυνομικών στην Άμεση δράση. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης διέκοψε και δυο –τρείς σχετικές μετακινήσεις αστυνομικών από την Άμεση Δράση που είχαν ζητηθεί από κέντρα εκτός της Κατεχάκης, τα τελευταία 24ωρα.

Πού οφείλεται

Η εντολή αυτή δόθηκε ύστερα από την διαπίστωση της αποδυνάμωσης κατά 70%-80% της Άμεσης Δράσης που αποτυπώνεται, τόσο στην εξαφάνιση των περιπολικών, όσο και την συρρίκνωση της ομάδας «Ζήτα». Με αποτέλεσμα την εξαύλωση της εμφανούς αστυνόμευσης , την μείωση της ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων σε πολίτες που διατρέχουν κίνδυνο, ενώ παρουσιάζεται πρόβλημα και στην λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου «100» της ΕΛΑΣ!

Η συρρίκνωση αυτή αποδίδεται σε ευνοϊκές μεταθέσεις των αστυνομικών της εν λόγω υπηρεσίας σε φρουρήσεις VIP, σε μετακινήσεις στην επαρχία στους τόπους καταγωγής τους και σε άλλες μεταβολές του προσωπικού.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται αποφασισμένος να περιορίσει τις παθογένειες της (εικονικοί γάμοι, ψευδής επίκληση προβλημάτων υγείας συγγενών τους ) ανισοκατανομής του αστυνομικού προσωπικού.

Κι όπου, μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι στην Αττική, όπου καταγράφεται το 50-60% της εγκληματικής δράσης όλης της χώρας, να υπηρετεί μόνο το 35% των αστυνομικών. Με χιλιάδες αστυνομικούς να είναι ουσιαστικά ανενεργοί σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024