Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε έρευνα για απάτη σε βάρος της ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι

Ξεκίνησε έρευνα για απάτη σε βάρος της ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι

Η Κιάρα Φεράνι ισχυριζόταν ότι η πώληση κάποιων συγκεκριμένων γλυκών pandoro θα μεταφραζόταν σε δωρεά προς το παιδιατρικό νοσοκομείο Regina Margherita στο Τορίνο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εισαγγελία του Μιλάνου διεξάγει έρευνα για απάτη σε βάρος της ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι και της Αλεσάντρα Μπαλόκο, ιδιοκτήτριας εταιρίας που παράγει το γνωστό παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, το «παντόρο».

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση συνεργασίας της Φεράνι με την εταιρία Μπαλόκο. Συνεργασία με την οποία, πριν από ένα χρόνο, έγινε αναφορά σε φιλανθρωπική πρωτοβουλία για την αγορά διαγνωστικών μηχανημάτων για παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όμως, η δωρεά στο νοσοκομείο φέρεται να έγινε από την εταιρία πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του παντόρο, ενώ η τιμή του γλυκού, λόγω και της «διαφήμισης» της ινφλουένσερ, τριπλασιάστηκε. Η δημόσια ιταλική υπηρεσία κατά των τραστ έχει ήδη επιβάλει χρηματικό πρόστιμο τόσο στη Φεράνι όσο και στη συγκεκριμένη εταιρία.

Δείτε το επίμαχο βίντεο που ανέβασε η Φεράνι για την προώθηση του pandoro 

Για την ιστορία 

Αφού έχτισε μια αυτοκρατορία πολλών εκατομμυρίων πάνω στην εικόνα της, η Κιάρα Φεράνι βρίσκεται αντιμέτωπη με απώλεια κύρους λόγω μιας αμφιλεγόμενης, ψευδώς φιλανθρωπικής καμπάνιας που της επέφερε πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ για «λανθασμένες εμπορικές πρακτικές» και την ανάγκασε να ζητήσει συγγνώμη μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πέρυσι, η influencer συνεργάστηκε με την εταιρεία ζαχαρωτών Balocco για να λανσάρει ένα pandoro (ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο κέικ) με το λογότυπο της Ferragni, στην τιμή των 9 ευρώ (σχεδόν 10 δολάρια), τριπλάσια της συνήθους τιμής του. Το κουτί του προϊόντος ισχυριζόταν ότι η πώλησή τους θα μεταφραζόταν σε δωρεά προς το παιδιατρικό νοσοκομείο Regina Margherita στο Τορίνο, αλλά στην πραγματικότητα, η δωρεά, ύψους 50.000 ευρώ, είχε ήδη γίνει από την Balocco πριν καν βγουν τα pandoro προς πώληση, ενώ η Φεράνι τσέπωσε 1 εκατομμύριο ευρώ με εκείνη την καμπάνια.

Το κουτί του προϊόντος ισχυριζόταν ότι η πώλησή τους θα μεταφραζόταν σε δωρεά προς το παιδιατρικό νοσοκομείο Regina Margherita στο Τορίνο

Δείτε τι είπε η Φεράνι για να εξηγήσει το λάθος της: 

Στο μάτι ενός τυφώνα που απειλεί την αυτοκρατορία των 30 εκατομμυρίων followers της

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram -το κοινωνικό δίκτυο που την ανέδειξε και όπου καθημερινά προωθεί τις δικές της και άλλες μάρκες, καθώς επιδεικνύει την πολυτελή ζωή της- η Φεράνι ζήτησε συγγνώμη για το «επικοινωνιακό λάθος» που έκανε σχετικά με το pandoro και ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει το εκατομμύριο ευρώ που πήρε στο νοσοκομείο του Τορίνο. Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση στον λογαριασμό της, όπου επικρατεί εδώ και μέρες μια ασυνήθιστη σιωπή.

Ωστόσο, ενώ η Φεράνι περίμενε ότι όλα θα ηρεμήσουν, η καταιγίδα εντάθηκε και η Ιταλίδα influencer -μια από τις μεγαλύτερες στον πλανήτη- βρίσκεται στο μάτι ενός τυφώνα που απειλεί την αυτοκρατορία των 30 εκατομμυρίων followers της. Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό πλήγμα για τη Φεράνι, η οποία είχε συνηθίσει να βρίσκεται σε σταθερή άνοδο στο τιμόνι μιας καλολαδωμένης μηχανής, συγκεντρώνοντας συνεργασίες και χορηγίες που το 2022 απέφεραν κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο με την εικόνα της.

*Με στοιχεία από ΑΠΕ ΜΠΕ 

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024