Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Πτώματα πεζοπόρων εντοπίστηκαν έπειτα από χιονοστιβάδα στις Άλπεις

Ιταλία: Πτώματα πεζοπόρων εντοπίστηκαν έπειτα από χιονοστιβάδα στις Άλπεις

Ένα από τα θύματα βρέθηκε θαμμένο στο χιόνι ενώ το πτώμα του άλλου ανασύρθηκε από μια λίμνη

Σωστικές ομάδες στην Ιταλία εντόπισαν σήμερα (7/1) τα πτώματα δύο πεζοπόρων χιονιού μετά την πτώση χιονοστιβάδας στις Άλπεις, κοντά στο σύνορο με την Ελβετία.

Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις

Ένα από τα θύματα βρέθηκε θαμμένο στο χιόνι ενώ το πτώμα του άλλου ανασύρθηκε από μια λίμνη μετά τη χιονοστιβάδα που έπεσε σε ύψος περίπου 2.200 μέτρων στην περιοχή Βαλ Φορμάτσα, στην περιφέρεια του Πιεμόντε (Πεδεμόντιο), αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αλπική σωστική οργάνωση CNSAS.

Συναγερμός

Μια ομάδα ειδικών εστάλη επί τόπου με ελικόπτερο παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή αφού σήμανε συναγερμός γύρω στο μεσημέρι, ενώ στις επιχειρήσεις για την ανεύρεση των πτωμάτων συμμετείχε και σκύλος διασώστης.

Τα θύματα φορούσαν ειδικά παπούτσια για το χιόνι για να μπορούν να περπατούν στο βουνό.

Ο χιονοστιβάδα σκότωσε τους πεζοπόρους

Αιφνιδιάστηκαν

Τα δυο θύματα, η 30χρονη Vanessa Gatti από το Σαρόννο και ο 53χρονος Roberto Biancon από το Λενιάνο, αιφνιδιάστηκαν από τη χιονοστιβάδα που «εφόρμησε» κατά πάνω τους, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής με χιονοπέδιλα.

Η χιονοστιβάδα, που ξεκίνησε από το πέρασμα Σαν Τζιάκομο , έφτασε στη λίμνη Toggia, η οποία βρίσκεται στα 2.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επί τόπου επενέβησαν η ορεινή διάσωση, η αεροπορική διάσωση αλλά και οι πυροσβέστες: το πρώτο πτώμα εντοπίστηκε στο χιόνι και στη συνέχεια, χάρη στην αναφορά των σκύλων χιονοστιβάδας, το δεύτερο βρέθηκε μέσα στη λίμνη.

Από το καταφύγιο Μαρία Λουίζα, τ’ οποίο βρίσκεται στα 2.157 μέτρα στη Βαλ Φορμάτσα, όχι μακριά από τη λίμνη Toggia, αναφέρουν ότι όλοι οι καλεσμένοι τους κατέβηκαν το πρωί, αλλά «εδώ υπάρχει πολύς κόσμος που ανεβαίνει χωρίς καν να περάσει από το καταφύγιο».

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024