Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Έρευνα για τον

Ιταλία: Έρευνα για τον «πιστολά» βουλευτή της Μελόνι

Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μελόνι μετά τον τραυματισμό που προκάλεσε με μικρό όπλο βουλευτής των Αδελφών της Ιταλίας.

Έρευνα για εξ αμελείας τραυματισμό και ελλιπή φύλαξη όπλου, διεξάγει η εισαγγελία της Μπιέλα, σε βάρος του Εμανουέλε Πότσολο. Πρόκειται για τον βουλευτή των Αδελφών της Ιταλίας, ο οποίος τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, φέρεται να τραυμάτισε με μικρό περίστροφο και χωρίς πρόθεση, συγγενή αστυνομικού, σε πάρτι όπου βρισκόταν. Στην ίδια γιορτή, έδωσε το «παρών» και ο Ιταλός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Ντελμάστρο.

Ο Πότσολο αρνείται ότι πυροβόλησε ο ίδιος, αλλά σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών, το όπλο δεν προκύπτει να δόθηκε σε κανέναν άλλον από τους παρευρισκόμενους στη γιορτή, στην κωμόπολη Ροζάτσα της βορειοδυτικής Ιταλίας.

Αναμένονται καθοριστικές απαντήσεις και από το τεστ ανίχνευσης της πυρίτιδας, στα ρούχα του βουλευτή. Αρχικά, ο Πότσολο δεν θέλησε να υποβληθεί στο τεστ αλλά στη συνέχεια και αφότου μίλησε με κάποιους συνεργάτες του, έδωσε στους καραμπινιέρους την αναγκαία συγκατάθεση.

Σε δύσκολη θέση η Μελόνι

H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζώρτζια Μελόνι Εικόνα: Valeria Ferraro/AA/picture alliance

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής εμφανίστηκε στη γιορτή γύρω στην μια και τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα. Μετά από λίγο, έβγαλε από την τσέπη το μικρό αυτό περίστροφο, όχι μεγαλύτερο από αναπτήρα, και άρχισε να το δείχνει στους τριάντα περίπου γνωστούς και φίλους. Κάποια στιγμή, προφανώς, κατά λάθος φέρεται να πυροβόλησε στο πόδι έναν άνδρα τριάντα ενός ετών.

Προς το παρόν, η Τζόρτζια Μελόνι δεν έχει πάρει επίσημα θέση επί του θέματος, αλλά σύμφωνα με τον Τύπο, έχει ζητήσει να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να τις δοθούν άμεσα όλες οι σχετικές πληροφορίες.

Είναι γεγονός πάντως, ότι στην Ιταλία η δεξιά παράταξη, κυρίως η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας, τάσσονται υπέρ μιας όλο και ευρύτερης οπλοκατοχής για την ενίσχυση, όπως λένε, της ασφάλειας των πολιτών. Πολλοί αναλυτές όμως, υπογραμμίζουν ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι πως με τον τρόπο αυτό, η χώρα θα μπορούσε να βρεθεί σε θέση παρόμοια με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ως γνωστόν, η χρήση όπλων γίνεται συχνά με ανεύθυνο τρόπο και με δραματικές συνέπειες.

Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης, Ρώμη Συνεργάτης της Ελληνικής Σύνταξης της DW στη Ρώμη

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024