Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: H Τζόρτζια Μελόνι «άνδρας της χρονιάς» σύμφωνα με την εφημερίδα Libero

Ιταλία: H Τζόρτζια Μελόνι «άνδρας της χρονιάς» σύμφωνα με την εφημερίδα Libero

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, όπως υποστηρίζει ο διευθυντής της ιταλικής εφημερίδας, «ακύρωσε τον πόλεμο των φύλων, κερδίζοντάς τον»

Ο άνδρας της χρονιάς για το 2023 είναι η Τζόρτζια Μελόνι, η «σιδηρά κυρία» της Ιταλίας – αυτή είναι η ετυμηγορία της ιταλικής εφημερίδας Libero.

Γιατί; Γιατί, όπως εξηγεί ο διευθυντής της, Mario Sechi, «πρώτα απ’ όλα, ακύρωσε τον πόλεμο των φύλων κερδίζοντάς τον, σκεπτόμενη διαφορετικά, αποκλίνοντας, ξεπερνώντας την αλαζονεία των αρσενικών και την ηττοπάθεια των θηλυκών».

«Δεν έσπασε τη γυάλινη οροφή, τη διέλυσε», εξηγεί χαρακτηριστικά ο διευθυντής της εφημερίδας που κυκλοφορεί στα περίπτερα την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, με την Τζόρτζια Μελόνι στο πρωτοσέλιδό της.

Να μην ξεχνάμε, πάντως, μία από τις πρώτες επιλογές της κυβέρνησης Μελόνι, η οποία ήταν να αποκαλείται η πρωθυπουργός της Ιταλίας… «ο πρωθυπουργός» στα δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις.

Το πρωτοσέλιδο της Libero με τον… άνδρα της χρονιάς, Τζόρτζια Μελόνι

«Αφρίζουν ότι είναι αρχηγός της πατριαρχίας, γυναίκα αλλά όχι φεμινίστρια»

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας, ο οποίος μέχρι τον Σεπτέμβριο τελούσε χρέη επικεφαλής του γραφείου Τύπου της πρωθυπουργού, η Τζόρτζια Μελόνι είναι «άνδρας της χρονιάς» και για άλλους, καθοριστικούς λόγους.

«Στην κοινωνία της αδύναμης σκέψης, έχουμε ανταμείψει τις ισχυρές ιδέες. Στη σύγχυση των ρόλων έχουμε δώσει έμφαση στο ‘homo’, στον άνθρωπο. Στην υπερχείλιση της διαφορετικότητας, έχουμε ανατρέψει το είδος. Σε καιρό πολέμου, επιλέγαμε αυτούς που έδειχναν την ικανότητά τους να πολεμούν», σημειώνει.

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως η Μελόνι «έχει προβάλει τους αντιπάλους της σε μια διάσταση αιώνιου ροκανίσματος, αφρίζουν ότι είναι φασίστας, αρχηγός της πατριαρχίας, γυναίκα αλλά όχι φεμινίστρια. Τόσο μπλα μπλα, το πρόβλημα λύθηκε: η Τζόρτζια είναι ο άνδρας της χρονιάς!».

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις στον υπόλοιπο ιταλικό Τύπο, ο οποίος, στις περισσότερες περιπτώσεις, κάνει λόγο για προβοκάτσια της Libero.

Να μην ξεχνάμε, πάντως, μία από τις πρώτες επιλογές της κυβέρνησης Μελόνι, η οποία ήταν να αποκαλείται η πρωθυπουργός της Ιταλίας… «ο πρωθυπουργός» στα δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024