Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοχρονιάτικες «μπαλωθιές» από βουλευτή της Μελόνι οδήγησαν σε τραυματισμό

Πρωτοχρονιάτικες «μπαλωθιές» από βουλευτή της Μελόνι οδήγησαν σε τραυματισμό

Η... εορταστική διάθεση του θερμόαιμου βουλευτή του κόμματος Μελόνι, παρ'ολίγο να οδηγήσουν σε τραγωδία

Παρ’ ολίγο τραγωδία θα προκαλούσαν οι φετινοί πανηγυρισμοί στην Ιταλία για την υποδοχή του νέου έτους, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Και αυτό επειδή ο βουλευτής Εμανουέλε Πότσολο, του κυβερνώντος κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα, πυροβόλησε για να «γιορτάσει» την αλλαγή του χρόνου, σε γιορτή που οργανώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μπιέλα, στον ιταλικό Βορρά.

Χωρίς φυσικά να υπάρχει τέτοια πρόθεση, η… «μπαλωθιά» του Πότσολο τραυμάτισε στο πόδι συγγενικό πρόσωπο ενός αστυνομικού.

Ο τραυματίας, 31 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του δεν κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και πήρε εξιτήριο την Πρωτοχρονιά.

Στη γιορτή όπου σημειώθηκε το συμβάν πήρε μέρος και ο Ιταλός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Ντελ Μάστρο, στην συνοδεία του οποίου ανήκει ο αστυνομικός, του οποίου ο συγγενής τραυματίσθηκε.

Είχε όπλο πάνω του, αλλά δεν πυροβόλησε για την Πρωτοχρονιά, υποστηρίζει

«Δεν παρατήρησα τίποτα», είπε ο υφυπουργός στη La Stampa. «Ήταν περασμένη μία, η γιορτή είχε σχεδόν τελειώσει. Ήμουν έξω στην πλατεία και φόρτωνα στο αυτοκίνητο τις πρώτες σακούλες με τα τρόφιμα που είχαν περισσέψει και μοιράστηκαν σε όλους. Γύρισα πίσω για να πάρω κι άλλες σακούλες, όταν μου είπαν ότι είχε πέσει ένας πυροβολισμός και ότι ένα άτομο είχε τραυματιστεί. Εν τω μεταξύ, ο φρουρός μου ήθελε να φύγουμε, αλλά επειδή ήταν σαφές ότι δεν κινδύνευα, αποφάσισα να μείνω και να φροντίσω να φτάσει εγκαίρως βοήθεια και στη συνέχεια η αστυνομία. Όσον αφορά το συμβάν, δεν ήμουν παρών και δεν έχω τίποτα να πω».

Σύμφωνα με μια αρχική αναπαράσταση, ο βουλευτής Εμανουέλε Πότσολο δεν ήταν μεταξύ των καλεσμένων, αλλά ήταν σε ένα σπίτι στη Rosazza όπου γιόρταζε με την οικογένειά του. Στην πραγματικότητα έφτανε αργά το βράδυ στο σημείο της γιορτής, όταν οι περισσότεροι είχαν ήδη φύγει.

Προφανώς, ο βουλευτής – ο οποίος έχει άδεια οπλοφορίας – είχε στην κατοχή του ένα μικρό πιστόλι: όταν το έδειξε σε κάποιον, έπεσε ένας πυροβολισμός κατά λάθος, που τραυμάτισε στο πόδι τον σύζυγο της κόρης ενός αστυνομικού των φυλακών, ο οποίος συνόδευε τον υφυπουργό Δκαιοσύνης.

Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελία της Μπιέλα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024