Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας τη Δευτέρα - Οι περιοχές

Καιρός: Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας τη Δευτέρα – Οι περιοχές

Περιοχές θα έχουν κλειστά τα σχολεία τους αύριο, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων

Κλειστά, λόγω κακοκαιρίας, θα παραμείνουν τη Δευτέρα 08 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία (και πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στη Ζάκυνθο, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, με απόφαση του νησιού Γεωργίου Στασινόπουλου. Κλειστά σχολεία θα έχουμε και στη Λέσβο, αλλά και στην Πυλαία.

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Η αναστολή λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί μας τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου οι σχολικές μονάδες στο σύνολο τους να ελεγχθούν για τυχόν φθορές.

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Γεωργίου Στασινόπουλου.

Η αναστολή λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί μας τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου οι σχολικές μονάδες στο σύνολο τους να ελεγχθούν για τυχόν φθορές».

Κλειστά σχολεία στη Λέσβο

Με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, τη Δευτέρα (08/01), το Δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Για την απόφαση αυτή, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Δημήτρης Βούλγαρης, και από το πρωί στο κτήριο έχουν βρεθεί στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Όπως επισημαίνεται, για την πλήρη διασφάλιση των μαθητών, αύριο (08/01) θα βρεθεί εκεί και κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς στη στέγη του κτηρίου.

Κλειστά σχολεία στην Πυλαία

Σύμφωνα με το voria.gr, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και της πτώσης δένδρων στην περίφραξη των σχολείων 2ου Νηπιαγωγείου Πυλαίας και 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας και κυρίως λόγω της καταστροφής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται το εξής: «Όλες οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στον χώρο για την αποκατάσταση των ζημιών και συνεργάζονται με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αποκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου. Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις ανάλογα με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης».

Έρχεται ισχυρός παγετός, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Εν τω μεταξύ, νέα επιδείνωση του καιρού, με κακοκαιρία που θα ξεσπάσει σε δύο κύματα, έρχεται τα επόμενα 24ωρα, με χιόνια να έρχονται και στην Αττική.

Δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη και την Παρασκευή (12.01.23), με τον Γιώργο Τσατραφύλλια να προβλέπει ισχυρό παγετό, πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς Κελσίου και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Κλειστά σχολεία σε Ζάκυνθο, Λέσβο και Πυλαία

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024