Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο φως νέα ντοκουμέντα για την δράση του Επστάιν - Πώς έμπλεκε στα δίχτυα του νεαρές κοπέλες

Στο φως νέα ντοκουμέντα για την δράση του Επστάιν – Πώς έμπλεκε στα δίχτυα του νεαρές κοπέλες

Νέα έγγραφα στην υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν περιγράφουν λεπτομερώς πώς έμπλεκε στα δίχτυα του τις κοπέλες

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν νέα απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν περισσότερες πτυχές της δράσης του καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν. Πολλά από τα νέα ντοκουμέντα περιέχουν καταθέσεις που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο ο εκλιπών προσέλκυε και έμπλεκε στα δίχτυα του έφηβες για να πάνε στο σπίτι του στη Φλόριντα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News που έχει στην κατοχή του τα συγκεκριμένα έγγραφα, τα κορίτσια πείθονταν να πάνε στο σπίτι του Επστάιν και στην συνέχεια τους ζητούσαν να φέρουν και φίλες τους, με την υπόσχεση πως αν γίνει κάτι τέτοιο, τα νέα κορίτσια θα έχουν να λάβουν ακόμα περισσότερα χρήματα από όσα πλήρωνε.

«Ο Τζέφρι μου έβγαλε τα ρούχα χωρίς τη συγκατάθεση μου»

Τα ντοκουμέντα περιέχουν την κατάθεση μίας γυναίκας που εκείνη την εποχή ήταν 16 ή 17 ετών και δήλωσε ότι αν και δεν είχε εμπειρία στο μασάζ, δεν είχε υποθέσει ότι η επίσκεψη της στη έπαυλη του Επστάιν θα περιελάμβανε σεξουαλική δραστηριότητα.

«Ο Τζέφρι μου έβγαλε τα ρούχα χωρίς τη συγκατάθεσή μου την πρώτη φορά που τον συνάντησα», αναφέρει σύμφωνα με τα πρακτικά της κατάθεσης της, ενώ το όνομα της έχει διαγραφεί.

Ποιος αναζητούσε τα κορίτσια

Ο πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας του Palm Beach, Joseph Recarey, ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει, δήλωσε το 2016 ότι η Ghislaine Maxwell, που τώρα εκτίει 20 χρόνια στη φυλακή, συμμετείχε στην αναζήτηση κοριτσιών για να κάνουν μασάζ και να εργαστούν στο σπίτι του Epstein.

Ο Recarey είπε ότι πήρε συνέντευξη από περίπου 33 γυναίκες. Μόνο δύο, οι οποίες ήταν μεγαλύτερες σε ηλικία, είχαν εμπειρία στο μασάζ, είπε. Τα περισσότερα από τα κορίτσια ήταν νεότερα από 18 ετών.

«Σε κάθε ένα από τα θύματα που πήγαν στο σπίτι ζητήθηκε να φέρουν τις φίλες τους στο σπίτι. Κάποιες ακολούθησαν την σύσταση αυτή και κάποιες όχι», δήλωσε ο πρώην ντετέκτιβ.

Σημειώνεται ότι οι περιγραφές του τρόπου στρατολόγησης των γυναικών που περιέχονται στα σφραγισμένα έγγραφα συνάδουν με όσα κατατέθηκαν στην ποινική δίκη της Μάξγουελ.

Στο φως ντοκουμέντα με τις μεθόδους του Επστάιν για την στρατολόγηση γυναικών

Κάποια από τα έγγραφα αναλύουν το πώς στρατολογούνταν έφηβες για να πάνε στο σπίτι του στη Φλόριντα.

Πώς έγινε η νέα αποκάλυψη των ντοκουμέντων

Η αποκάλυψη αποτελεί μέρος μιας διευθετημένης αγωγής που κατατέθηκε για πρώτη φορά το 2015 εναντίον της συνεργάτιδα τους εκλιπόντος Maxwell, από τη Virginia Roberts Giuffre, η οποία δήλωσε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής εμπορίας και κακοποίησης όταν ήταν έφηβη στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Συνολικά, οι εκατοντάδες σελίδες των εγγράφων που αποσφραγίστηκαν – οι οποίες είναι οι τελευταίες που προσελκύουν τους διαδικτυακούς θεωρητικούς συνωμοσίας μετά τον θάνατο του Επστάιν το 2019 – αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα περισσότερων από 150 ατόμων που συνδέονται ή αναφέρονται σε νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με τον Επστάιν και το δίκτυό του, το οποίο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, περιελάμβανε την προσέλκυση ανήλικων κοριτσιών και νεαρών γυναικών για να εμπλακούν σε σεξουαλικές πράξεις με ισχυρούς άνδρες.

Η παρέμβαση του δικαστή για την αποκάλυψη των εγγράφων

Τον Δεκέμβριο, ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη διέταξε να αποκαλυφθούν τα έγγραφα της αγωγής του Τζιούφρε από αυτόν τον μήνα, κάτι που γίνεται σε κυλιόμενη βάση. Όσοι είχαν αντιρρήσεις για το ότι τα ονόματά τους δεν έχουν διαγραφεί, μπόρεσαν να ασκήσουν έφεση, και οι ταυτότητές τους παραμένουν αποκλεισμένες όσο εξετάζονται από τον δικαστή.

Δεκάδες έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, με πολλές από τις πληροφορίες και τα ονόματα να είναι ήδη γνωστά από προηγούμενα δημόσια αρχεία και συνεντεύξεις. Παρόλα αυτά, το υλικό περιέγραφε την έκταση της τροχιάς του Epstein, με λεπτομέρειες που δόθηκαν σε καταθέσεις από την Giuffre και μια άλλη γυναίκα, την Johanna Sjoberg, η οποία δήλωσε ότι προσελήφθη από τον Maxwell ως θεραπεύτρια μασάζ, ενώ φοιτούσε στο Palm Beach Atlantic College το 2001.

Η Giuffre είπε σε μια κατάθεση ότι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της είχε δοθεί εντολή να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας, έναν άλλο πρίγκιπα, τον ανώνυμο ιδιοκτήτη μιας μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων και τον Glenn Dubin, έναν δισεκατομμυριούχο διαχειριστή hedge fund, σύμφωνα με τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Με αίτημα δικαστή της Νέας Υόρκης αποκαλύφθηκαν τα έγγραφα

Τι είπε η Sjoberg για Κλίντον και Τραμπ

Στην κατάθεσή της το 2016, η Sjoberg είπε ότι ο Epstein μίλησε κάποτε για την Clinton. «Είπε μια φορά ότι στην Κλίντον αρέσουν οι νεαρές», αναφερόμενος σε κορίτσια, αναφέρεται στην κατάθεση. Στο έγγραφο δεν γίνεται καμία αναφορά σε αδίκημα και η ανάκριση συνεχίζεται. Η Sjoberg δήλωσε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ τον Κλίντον και δεν τον είδε ποτέ στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική.

Την Τετάρτη, εκπρόσωπος του Κλίντον αναφέρθηκε σε δήλωση του 2019 που ανέφερε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Επστάιν εδώ και πάνω από μια δεκαετία και δεν γνώριζε για οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα εκείνη την εποχή. Πέρα από τον Δημοκρατικό πρώην πρόεδρο, στην κατάθεση της Sjoberg, εμφανίζεται το όνομα του Τραμπ, η οποία δεν περιλαμβάνει κανένα ισχυρισμό για τελεσθέντα αδικήματα.

Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι όταν το αεροπλάνο του Επστάιν θα έπρεπε να προσγειωθεί στο Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ, «ο Τζέφρι είπε: «Τέλεια, θα τηλεφωνήσουμε στον Τραμπ» και θα πήγαιναν σε ένα καζίνο, είπε στην κατάθεσή της. Η Sjoberg είπε επίσης ότι ποτέ δεν έκανε μασάζ στον Τραμπ.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024