Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τον έδιωξαν από το νοσοκομείο και τελικά είχε περιτονίτιδα» - Ασθενής κόντεψε να πεθάνει από λάθος διάγνωση

«Τον έδιωξαν από το νοσοκομείο και τελικά είχε περιτονίτιδα» – Ασθενής κόντεψε να πεθάνει από λάθος διάγνωση

Όλα ξεκίνησαν ανήμερα των Χριστουγέννων όταν ο 20χρονος πήγε με αφόρητους πόνους στο νοσοκομείο του Αγρινίου

Μουδιασμένοι παραμένουν οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας από τον ξαφνικό θάνατο του 15 μηνών βρέφους στο Μποδοσάκειο.

Οι γονείς του μωρού μετέφεραν το αγοράκι με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο δύο φορές, όμως οι γιατροί έκριναν ότι δε χρήζει νοσηλείας.

Τελικά, το βρέφος έπασχε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού και την τρίτη φορά που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Μποδοσάκειο άφησε την τελευταία του πνοή.

Την ίδια ώρα, νέες καταγγελίες από ασθενείς που κόντεψαν να πεθάνουν από λάθος διαγνώσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Ίσα που το προλάβαμε το παιδί»

Ένας πατέρας αναφέρει στο Live News πως και ο γιος του πήγε σε νοσοκομείο ανήμερα των Χριστουγέννων με αφόρητους πόνους στην κοιλιά, τον έδιωξαν λέγοντας του πως δεν έχει τίποτα και τελικά έξι μέρες μετά μπήκε στο χειρουργείο για περιτονίτιδα.

«Έπαθε και περιτονίτιδα τελικά. Σοβαρή, ίσα που το προλάβαμε το παιδί», τονίζει.

Όλα ξεκίνησαν ανήμερα των Χριστουγέννων όταν ο 20χρονος πήγε με αφόρητους πόνους στο νοσοκομείο του Αγρινίου. «Ήρθαμε τα Χριστούγεννα το πρωί, 25 Δεκεμβρίου, με πόνο στην κοιλιά στο νοσοκομείο. Έκαναν κάποιες εξετάσεις και μας διώξανε με λοίμωξη του αναπνευστικού όπως κάνουν πάντα με μια αντιβίωση», περιγράφει.

Ο νεαρός λίγο πριν αλλάξει η χρονιά με περιτονίτιδα και αμέσως κινητοποιήθηκε το νοσοκομείο

Όπως ήταν φυσικό, τα συμπτώματα δεν υποχωρήσαν με την αντιβίωση, καθώς όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ο 20χρονος δεν είχε ίωση αλλά σκωληκοειδίτιδα.

«Πόνους στην κοιλιά έντονους και εμετούς. Τους τα είπαμε εμείς στο νοσοκομείο και λένε λοίμωξη του αναπνευστικού. Δεν είναι τίποτα. Πάρτε αυτήν την αντιβίωση, αντιπυρετικά και θα γίνει καλά. Περιμέναμε να περάσει με αντιβίωση και είχαμε το παιδί στο σπίτι να αργοπεθαίνει», καταγγέλλει.

Είναι σοκαριστικό πως από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο 20χρονος πάλευε στο σπίτι με την σκωληκοειδίτιδα, ενώ πίστευε ότι είχε μια απλή ίωση όπως του είχαν πει οι γιατροί.

«Πήγαμε να κάνουμε κάτι εξετάσεις έξω σε ιδιωτική κλινική την Κυριακή και τα λευκά του αιμοσφαίρια βγήκαν 18.000 από 3.000 που ήταν. Και ήρθαμε πάλι εδώ στο νοσοκομείο. Με τα χίλια ζόρια, εγώ φώναζα να κάνουν αξονική στο παιδί. Δεν έκαναν, φώναξα και τελικά έκαναν και σε μισή ώρα το βάλανε χειρουργείο. Να φωνάζω εγώ τί εξετάσεις πρέπει να κάνουν στο παιδί για να σωθεί», δηλώνει ο πατέρας.

Η κοιλιά του γέμισε πύον

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας στο Live News, επιβεβαιώνει το περιστατικό τονίζοντας πως ο νεαρός είχε εξεταστεί τα Χριστούγεννα από χειρουργό στα ΤΕΠ.

Ο γιατρός εξέτασε το παιδί, του έδωσε φαρμακευτική αγωγή και συνέστησε επανεξέταση. Επανήλθε ο νεαρός λίγο πριν αλλάξει η χρονιά με περιτονίτιδα και αμέσως κινητοποιήθηκε το νοσοκομείο, σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Μάλιστα, ο ίδιος γιατρός που έκανε την αρχική λανθασμένη διάγνωση μαζί με τον διευθυντή της χειρουργικής τον χειρούργησαν λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος.

«Λοίμωξη του αναπνευστικού και το παιδί είχε σκωληκοειδή. Δεν το ανοίξανε από σκωληκοειδίτιδα την τομή που κάνουν. Ανοίξανε όλη την κοιλιά μπροστά γιατί γέμισε πύον. Ήταν περιτονίτιδα και δεν ξέρουμε αν έχει πειράξει κι άλλο ζωτικό όργανο», σημειώνει.

Ο νεαρός νοσηλεύεται ακόμα και μέρα με την μέρα η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024