Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτολεμαΐδα: Το μωρό ήταν ωχρό και με παγωμένα άκρα - Ξεσπά ο παππούς του βρέφους που έχασε τη ζωή του

Πτολεμαΐδα: Το μωρό ήταν ωχρό και με παγωμένα άκρα – Ξεσπά ο παππούς του βρέφους που έχασε τη ζωή του

Το 15 μηνών αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Μποδοσάκειο, όπου είχε μεταφερθεί από τους γονείς του για τρίτη φορά.

Θλίψη έχει σκορπίσει στην Πτολεμαΐδα ο ξαφνικός θάνατος ενός βρέφους 15 μηνών. Το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, το βράδυ της Τρίτης (3/1) και, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, έπασχε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία παραπέμπει σε πνευμονία βαριάς μορφής και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.

Οι γονείς του παιδιού είχαν μεταφέρει το βρέφος άλλες δυο φορές στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, όμως οι γιατροί έκριναν ότι δε χρήζει νοσηλείας και έτσι επέστρεψε στο σπίτι του.

Η τρίτη φορά αποδείχθηκε και μοιραία καθώς όταν έφτασαν στο Μποδοσάκειο οι γιατροί δε κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του παιδιού. Λίγες ώρες αργότερα το αγοράκι κατέληξε, με την διοίκηση του νοσοκομείου να διεξάγει πλέον έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

«Γιατί το διώξανε δυο φορές;»

Ο παππούς του μωρού μίλησε αποκλειστικά στο Live News και αναρωτήθηκε γιατί δεν κράτησαν το μωρό για νοσηλεία.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν, δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά γιατί δεν κράτησαν το μωρό μέσα; Γιατί το διώξανε δυο φορές; Την τρίτη φορά το μωρό πήγε έτοιμο να πεθάνει. Και πέθανε κιόλας», είπε ο παππούς του βρέφους.

Το παιδί βγήκε αρνητικό στο τεστ κοροναϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης

Όπως ανέφερε, πήγαν με το μωρό την Πρωτοχρονιά στο νοσοκομείο και τους έδιωξαν από το παιδιατρικό τμήμα.

«Μας είπαν “εντάξει δεν έχει τίποτα” και απαντάω “έχει πυρετό 39-40”. Και είπαν “εντάξει είναι ιώσεις, γρίπη και αυτά. Πάρτε λίγο Depon”. Ήταν μια νοσοκόμα», συμπλήρωσε ο παππούς του βρέφους, ο οποίος τόνισε ότι επέμεινε να κρατήσουν το μωρό στο νοσοκομείο αλλά δεν εισακούστηκε.

Το παιδί βγήκε αρνητικό στο τεστ κοροναϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης. Όπως καταγγέλλει ο παππούς του, η νοσοκόμα το έστειλε πίσω στο σπίτι συμβουλεύοντας να του δώσουν αντιπυρετικό και «αν έχει εμετό και δεν κατεβαίνει ο πυρετός και δεν τρώει, φέρτε το ξανά».

Το μωρό επέστρεψε σπίτι. Η κατάσταση της υγείας του όμως όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά επιδεινώθηκε.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης (2/1) ανέβασε και πάλι 40 πυρετό ενώ έκανε και έμετο. Οι γονείς του το πήγαν άρον άρον στο νοσοκομείο μέσα στη νύχτα και στο βρέφος δόθηκε μία σύνταγη με εισπνεόμενα.

«Τους είπα ότι έκανε εμετό. Πάλι τα ίδια αυτή (η νοσοκόμα)… Μου έχει μείνει αυτό, γιατί δεν δεχτήκαν το μωρό από το να κάθεται μέσα στο σπίτι; Έγραψε στον φάκελο ότι τη δεύτερη φορά έδωσαν μια συνταγή να πάρει κάποια εισπνεόμενα», είπε ο παππούς του βρέφους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η οικογένεια είχε να αντιμετωπίσει και τις ελλείψεις στα φάρμακα, καθώς το εισπνεόμενο που συνταγογράφησαν οι γιατροί είχε εξαντληθεί.

«Πήγα στο φαρμακείο και υπήρχε έλλειψη», ανέφερε ο παππούς. Τότε η οικογένεια επέστρεψε ξανά στο νοσοκομείο με το μωρό, που ήταν ωχρό, με κακή κυκλοφορία του αίματος και παγωμένα άκρα.

Εκεί, του χορηγήθηκε η κατάλληλη αγωγή, ωστόσο η επιδείνωση ήταν ραγδαία. Τέσσερις ώρες μετά, το βρέφος ξεψύχησε στα χέρια των γιατρών.

Ήταν άρρωστο και το άλλο παιδί της οικογένειας

Η κηδεία του μωρού τελέστηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης, στην Αλβανία. Ο παππούς αποκάλυψε στο Live News πως και το άλλο παιδί της οικογένειας είχε εμφανίσει συμπτώματα.

Οι γονείς αναμένεται να κινηθούν νομικά. Είναι άνθρωποι του μεροκάματου, που έκαναν τα πάντα να σώσουν το αγγελούδι τους, και όπως καταγγέλλουν τους έδιωξαν δύο φορές από το νοσοκομείο, καθώς δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο για να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, ποιοι γιατροί ειδικευόμενοι ή μη εξέτασαν το μωρό και γιατί δεν έκαναν εισαγωγή σε ένα εμπύρετο βρεφάκι 15 μηνών από την πρώτη κιόλας ημέρα παρά.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Μποδοσάκειου

01/01/24, 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Την επόμενη ημέρα προσκομίστηκε στις 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα.

Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ Παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ Παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

«Σωστά διατάχθηκε ΕΔΕ»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ανέφερε μιλώντας στο Live News: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με αυτό που συνέβη. Τα παιδιατρικά τμήματα των περιφερειακών νοσοκομείων αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις ιατρών».

Και συμπλήρωσε ότι «σωστά έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να δούμε αν υπάρχουν παραλείψεις ή να υπάρχουν λάθη που πρέπει να αποδοθούν».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024