Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τόκιο: Γυναίκα επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τέσσερις επιβάτες στο τρένο

Τόκιο: Γυναίκα επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τέσσερις επιβάτες στο τρένο

Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Η αστυνομία συνέλαβε μία γυναίκα που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τέσσερις επιβάτες μέσα σε τρένο που σταμάτησε στην πόλη Ακιχαμπάρα του Τόκιο αργά το βράδυ της Τετάρτης 3/1, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο μετά από αναφορά ότι μια γυναίκα κρατούσε μαχαίρι ενώ το τρένο σταματούσε στο σταθμό Ακιχαμπάρα, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

η Ιαπωνία έχει αυστηρούς νόμους για τον έλεγχο της οπλοκατοχής

Η αστυνομία συνέλαβε την επιτιθέμενη, η οποία είναι μία γυναίκα γύρω στα 20 και συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας, όπως μετέδωσε το Kyodo News.

Η αστυνομία δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης των τραυματιών και του κινήτρου της επίθεσης.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια στην Ιαπωνία, η οποία έχει αυστηρούς νόμους για τον έλεγχο της οπλοκατοχής. Αλλά τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν τυχαίες επιθέσεις με μαχαίρι και εμπρησμούς στο μετρό, ενώ υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για αυτοσχέδια όπλα και εκρηκτικά.

Στην Ακιχαμπάρα σημειώθηκε το 2008 ένα ατύχημα, το οποίο οδήγησε σε μαχαιρώματα, και κατά το οποίο ο δράστης σκότωσε επτά άτομα και τραυμάτισε άλλα 10. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε πέρυσι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα τρένα στις μεγάλες πόλεις να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης καμερών ασφαλείας στα βαγόνια και της διεξαγωγής συχνότερων ασκήσεων στο προσωπικό.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024