Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Κόντρα του υπ. Εξωτερικών με Μπεν-Γκβιρ και Σμόντριχ για τον μόνιμο εκτοπισμό των Παλαιστινίων

ΗΠΑ: Κόντρα του υπ. Εξωτερικών με Μπεν-Γκβιρ και Σμόντριχ για τον μόνιμο εκτοπισμό των Παλαιστινίων

Στον απόηχο δηλώσεων των ακροδεξιών υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας Μπεν-Γκβιρ και Σμόντριχ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης κατά της μετανάστευσης Παλαιστινίων.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί τους ακροδεξιούς ισραηλινούς υπουργούς Μπεζαλέλ Σμότριχ και Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ που υποστήριξαν πρόσφατα την επανεγκατάσταση των Παλαιστινίων εκτός της Γάζας.

Το έγγραφο τιτλοφορείται Απόρριψη των ανεύθυνων δηλώσεων για την Μετεγκατάσταση Παλαιστινίων εκτός Γάζας.

Τέτοιες δηλώσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως

«Αυτή η ρητορική είναι εμπρηστική και ανεύθυνη», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ σε μια σχετικά σπάνια απροειδοποίητη δήλωση που καλεί ονομαστικά ένα ζεύγος ισραηλινών υπουργών.

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών και ηγέτης του Θρησκευτικού Σιωνιστικού Κόμματος Μπεζαλέλ Σμόντριχ.

Η συνέχεια της ονομαστικής ανακοίνωσης κατά των δύο υπουργών του Ισραήλ – Προβλήματα στον παράδεισο

«Μας έχουν πει επανειλημμένα και με συνέπεια από την κυβέρνηση του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, ότι τέτοιες δηλώσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης. Θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως», προσθέτει ο Μίλερ.

«Ήμασταν σαφείς, συνεπείς και ξεκάθαροι ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη και θα παραμείνει παλαιστινιακή γη, με τη Χαμάς να μην ελέγχει πλέον το μέλλον της και χωρίς τρομοκρατικές ομάδες να μπορούν να απειλήσουν το Ισραήλ», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Αυτό είναι το μέλλον που επιδιώκουμε προς το συμφέρον των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, της γύρω περιοχής και του κόσμου», προσθέτει.

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ δεύτερος από δεξιά στο υπουργικό συμβούλιο της 31ης Δεκεμβρίου του 2023.

 Μπεν Γκβιρ «Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι αλλά θα κάνουμε αυτό που είναι καλό για το Ισραήλ»

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάτ Μπεν-Γκβιρ απορρίπτει την καταδίκη του ίδιου και του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμόντριχ από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ επειδή προέτρεψαν τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να μετεγκατασταθούν εκτός της Λωρίδας.

«Θαυμάζω πραγματικά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά με όλο το σεβασμό, δεν είμαστε άλλο ένα αστέρι στην αμερικανική σημαία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Μπεν-Γκβιρ, ο οποίος ηγείται του υπερεθνικιστικού κόμματος Otzma Yehudit που στηρίζει την κυβέρνηση Νετανιάχου και αντλεί το μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμής του από τους έποικους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο καλύτερος φίλος μας, αλλά πριν από όλα τα άλλα, θα κάνουμε αυτό που είναι καλό για το κράτος του Ισραήλ: Η μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων από τη Γάζα θα επιτρέψει στους κατοίκους (των περιοχών που συνορεύουν με την Γάζα) να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να ζήσουν με ασφάλεια και να προστατεύσουν τους στρατιώτες των IDF», προσθέτει.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024