Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλοι στην… πρίζα για Μονακό

Όλοι στην… πρίζα για Μονακό

Αν ο Ολυμπιακός νικήσει αύριο την Μονακό «αγγίζει» την τετράδα της βαθμολογίας

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη… φωτιά στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο αλλά ευτυχώς δεν κάηκε και η νίκη που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» (τρίτη συνεχόμενη στην Ευρωλίγκα) ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική.

Ήταν νίκη που έδωσε το δικαίωμα στους πειραιώτες ν’ ανέβουν πολλά «σκαλοπάτια» στη βαθμολογία και να πάρουν μεγάλη ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Ήταν όμως κι ένα παιχνίδι από το οποίο πρέπει να μάθουν πολλά οι «ερυθρόλευκοι», κυρίως για την χαλάρωση που επέδειξαν όταν η διαφορά πήγε στους 15 πόντους.

Είναι προφανές ότι ο Μπαρτζώκας θα ήθελε να δει καλύτερη διαχείριση από τους παίκτες του ενώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην αποφυγή των πολλών λαθών.

Έκανε υπερβολικά λάθη ο Ολυμπιακός απέναντι στους Ιταλούς κι αυτά θα πρέπει να τα αποφύγει απέναντι στην Μονακό.

Οι «τελικοί» συνεχίζονται για την ομάδα του λιμανιού αλλά έτσι όπως είναι η φετινή Ευρωλίγκα, δύσκολα θα υπάρξει παιχνίδι που δεν θα είναι «τελικός», καθώς πολλές ομάδες διεκδικούν την είσοδο στην δεκάδα.

Μια – δυο νίκες είναι αρκετές, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, για να αλλάξουν πολλά κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς.

Θα είναι όμως πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά να πετύχει τέταρτη συνεχόμενη νίκη γιατί σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός θα «αγγίξει» την τετράδα της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ασφαλώς και είναι πολύ δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που έχει προηγηθεί η «μάχη» με την Αρμάνι χθες το βράδυ.

Και το κάνει ακόμα δυσκολότερο η ήττα της Μονακό από την Μακάμπι στο Βελιγράδι γιατί και οι Μονεγάσκοι έρχονται στην Αθήνα για να ρεφάρουν την ήττα από τους Ισραηλινούς.

Τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο μεγάλο αυριανό παιχνίδι απέναντι στην Μονακό; Μα φυσικά όλοι οι παίκτες του πρέπει να είναι στην… πρίζα.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δώσουν το 110% στο παρκέ απέναντι σε μια ομάδα που τους δυσκολεύει πολύ τα δύο τελευταία χρόνια κι αυτό θα πρέπει να μην το ξεχνούν οι παίκτες του Μπαρτζώκα.

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ειδικά στην άμυνα και οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρέπει ν’ αφήσουν την Μονακό να βρει ρυθμό και να ξεφύγει σκορ. Ένα τέτοιο «σενάριο» θα ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό και είναι φυσικά κάτι που δεν θέλει ούτε να το… σκέφτεται ο κόουτς των πειραιωτών.

Η άμυνα λοιπόν που θα παίξουν οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση της αναμέτρησης και αν ο Ολυμπιακός πάρει καλό βαθμό στην άμυνα του, τότε θα έχει βάλει και τις βάσεις για επίτευξη του στόχου του.

Όλοι λοιπόν πρέπει να είναι στην… πρίζα κόντρα στην Μονακό για να γίνει το 4Χ4 στην τελευταία τετράδα αγώνων της Ευρωλίγκας.

Κι όσο για τους ψηλούς; Είναι δεδομένο πως Φαλ και Μιλουτίνοφ μπορούν να ηγηθούν της προσπάθειας του Ολυμπιακού για νίκη, όπως το έπραξαν και στο παιχνίδι απέναντι στην Αρμάνι.

Αν μάλιστα οι δύο «πύργοι» των πειραιωτών παίξουν όπως και με τους Ιταλούς, ο Μπαρτζώκας θα είναι κάτι παραπάνω από… ευτυχισμένος.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024