Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου στα 78 του χρόνια παραμένει ακόμα ενεργός, έχοντας στο βιογραφικό του τίτλους και παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα.
Στην προπονητική του καριέρα έχει αντιμετωπίσει πολλά μεγάλα ονόματα προπονητών, με ένα από αυτά, να είναι ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, τον οποίο αντιμετώπισε τη σεζόν 2002-2003.
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου βρισκόταν τότε στον πάγκο της Μπεσίκτας, με τον Τερίμ να βρίσκεται σε αυτόν της Γαλατασαράι, με τον Ρουμάνο τεχνικό να βγαίνει νικητής στη μονομαχία και να κατακτά το πρωτάθλημα Τουρκίας με την Μπεσίκτας
Με αφορμή, την ανάληψη του πάγκου του Παναθηναϊκού από τον Τερίκ και την μονομαχία με τον γιο του και προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Μιρτσέα σχολίασε την μεταξύ τους «κόντρα».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
«Νίκησα τον Τερίμ στα ντέρμπι στην Τουρκία και οδήγησα την Μπεσίκτας στο πρωτάθλημα. Δεν νομίζω πως ο γιος μου, ο Ραζβάν θα χάσει κάποιο ντέρμπι από τον Τερίμ», σημείωσε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδια του.
«Έχω δεχθεί κρούσεις από κάποιες ομάδες, όμως ποτέ δεν αναλαμβάνω σύλλογο μεσούσης της περιόδου. Θα δούμε τι θα συμβεί τον Ιούνιο».
Η Νάπολι πήρε το ντέρμπι, νίκησε 2-1 τη Γιουβέντους και ανέβηκε στην κορυφή της Serie A. Δύο γκολ ο Χόιλουντ για τους νικητές, ο Γιλντίζ αυτό της «Μεγάλης Κυρίας».
Σάλος έχει προκληθεί στην Αγγλία μετά την είδηση ότι διεθνής ποδοσφαιριστής -που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί το όνομά του- έχει συλληφθεί για επίθεση και συμπλοκή.