Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αναχαιτίστηκαν 170 επιθέσεις το 3ήμερο της Πρωτοχρονιάς - Εγκώμια Ζελένσκι στην αντιαεροπορική άμυνα

Ουκρανία: Αναχαιτίστηκαν 170 επιθέσεις το 3ήμερο της Πρωτοχρονιάς – Εγκώμια Ζελένσκι στην αντιαεροπορική άμυνα

Τέσσερις νεκροί και 92 τραυματίες ο απολογισμός των ρωσικών επιθέσεων με drones-καμικάζι σε Κίεβο και Χάρκοβο - Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 92 τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση με πυραύλους και drone στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει από τις 31 Δεκεμβρίου στο ουκρανικό έδαφος περίπου 170 επιθέσεις με drone τύπου «Shahed» και με δεκάδες διαφορετικούς πυραύλους.

Το ευχαριστώ του Ζελένσκι

«Ήδη για τρίτη ημέρα οι δυνάμεις μας αντιαεροπορικής άμυνας κάνουν εκπληκτική δουλειά», έγραψε ο Ζελένσκι στο Τelegram.

«Ευχαριστώ όλους τους εταίρους που βοηθούν στην ενίσχυση της αντιαεροπορικής μας ασπίδας. Και είναι προφανές ότι (αυτό) βοηθάει να σωθούν εκατοντάδες ζωές κάθε μέρα και κάθε νύχτα που θα είχαν χαθεί από τη ρωσική φρίκη αν δεν υπήρχαν τα Patriot και τα άλλα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», σημείωσε ο Ζελένσκι.

Ο τραγικός απολογισμός σε Κίεβο και Χάρκοβο

Νωρίτερα σήμερα, Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν και αυτοί τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων σήμερα στο Κίεβο και το Χάρκοβο έπειτα από τη μαζική αεροπορική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, από την οποία τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι άνθρωποι και σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Οι επιθέσεις με drones και πυραύλους εξαπολύθηκαν ώρες αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία «δεν θα μείνει ατιμώρητη» μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο εναντίον της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ, η οποία κόστισε τη ζωή σε 24 αμάχους.

Στις γιορτές η μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση από την ένατξη του πολέμου

Η Ρωσία έχει εντείνει τα πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και την Παρασκευή εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση που έχει καταγραφεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια πολέμου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

Σήμερα η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις σε κύματα χρησιμοποιώντας διάφορους πυραύλους στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής. Σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρη την Ουκρανία προειδοποιώντας για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024