Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική επιδρομή με drones-καμικάζι στο Κίεβο - Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική επιδρομή με drones-καμικάζι στο Κίεβο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Ήχησαν σειρήνες σε όλη τη χώρα, προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια - Οι πυραυλικές επιθέσεις ήρθαν μετά τις απειλές Πούτιν για αντίποινα στην επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Εκρήξεις συντάραξαν ξανά το Κίεβο, όπου συντρίμμια ρωσικών πυραύλων που καταρρίφθηκαν έπεσαν σε διάφορες συνοικίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας, τον Βιτάλι Κλίτσκο. Όπως δήλωσε, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη ρωσική πυραυλική επίθεση.

Λίγο νωρίτερα περισσότερες από δέκα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη, καθώς η Ρωσία εκτόξευσε πολλούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.


Σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρη την Ουκρανία προειδοποιώντας για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία είχε εκδώσει προειδοποίηση στο Telegram: «Κίεβο- παραμείνετε στα καταφύγια. Πολλοί πύραυλοι κατευθύνονται (προς εσάς)».


Η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας του Κιέβου ανακοίνωσε παράλληλα μέσω Telegram ότι ενεργοποιήθηκε εκ νέου η αντιαεροπορική άμυνα για να αντιμετωπίσει πυραυλική επίθεση, ενώ αργότερα επισδημάνθηκε ότι θραύσματα πυραύλων που καταρρίφθηκαν έπεσαν σε διάφορες συνοικίες του Κιέβου, κυρίως σε κατοικημένες περιοχές, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία της πόλης.

Ρωσική επιδρομή με ιρανικά drones-καμικάζι

Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, στάλθηκαν να πλήξουν την ουκρανική πρωτεύουσα 35 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι ιρανικού σχεδιασμού (drones), τα οποία όπως διαβεβαίωσαν καταρρίφθηκαν όλα ανεξαιρέτως.

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν και στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, επεσήμανε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Όλεχ Σινεχούμποφ.

Από την πλευρά της η Πολωνία ανακοίνωσε ότι δύο ζεύγη πολεμικών αεροσκαφών F-16 και ένα συμμαχικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού έχουν ενεργοποιηθεί για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της χώρας εν μέσω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Με εντατικοποίηση των επιθέσεων απείλησε ο Πούτιν

Χθες Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διεμήνυσε πως θα «εντατικοποιηθούν» τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, σε αντίποινα για τον άνευ προηγουμένου βομβαρδισμό της πόλης Μπιέλγκοροντ το Σάββατο με 25 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης σε σειρά πληγμάτων καθώς ξημέρωνε η Πρωτοχρονιά, με το Κίεβο να κάνει λόγο για αριθμό «ρεκόρ» ρωσικών drones.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024