Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλληλοκατηγορούνται Ρωσία - Ουκρανία για επιθέσεις τις πρώτες ώρες του 2024

Αλληλοκατηγορούνται Ρωσία – Ουκρανία για επιθέσεις τις πρώτες ώρες του 2024

Αμφότερες οι πλευρές αρνούνται ότι στοχοποιούν αμάχους - Θα επιμείνουμε και θα νικήσουμε, λέει ο δήμαρχος της Οδησσού

Με ένταση ξεκίνησε και το 2024, με την Ουκρανία και τη Ρωσία να αλληλοκατηγορούνται για τις αεροπορικές επιθέσεις τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς.

Ο βομβαρδισμός από την Ουκρανία της πόλης Ντονέτσκ σήμερα, Δευτέρα, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, όπως δήλωσε αξιωματούχος που διορίστηκε από τη Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία.

Ρωσία και Ουκρανία αρνούνται αμφότερες ότι στοχοποιούν αμάχους και αλληλοκατηγορούνται

Από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία σε αρκετές ουκρανικές περιοχές, σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης σε «σφοδρό βομβαρδισμό» από τις ουκρανικές δυνάμεις του κέντρου του Ντονέτσκ, έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ο Ντενίς Πουσίλιν, ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής Ντονέτσκ της οποίας η πόλη Ντονέτσκ είναι το διοικητικό κέντρο.

Στην Οδησσό

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσε στο Telegram ο Όλεχ Κίπερ, κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού.

Ο Κίπερ είπε πως θραύσματα drones που καταρρίφθηκαν προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιών σε κτίρια κατοικιών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Βίντεο που μεταφορτώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δήμαρχο της Οδησσού, Χενάντι Τρουχάνοφ, τον δείχνει να επιθεωρεί ένα διαμέρισμα με σπασμένα τζάμια.

«Λένε ότι το πώς υποδέχεσαι το Νέο Έτος δείχνει το πώς θα είναι όλη η χρονιά»,  ανέφερε ο Τρουχάνοφ σε μια ανάρτηση.

«Ε λοιπόν, φέτος η Ουκρανία θα σπάσει αυτόν τον κανόνα: θα επιμείνουμε και θα νικήσουμε».

Στη Λβιβ

Αξιωματούχοι στην περιοχή Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, που συνορεύει με την Πολωνία, ανέφεραν ότι ρωσική αεροπορική επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προκάλεσε ζημιές σε ένα πανεπιστημιακό κτίριο στην πόλη Ντουμπλιάνι και στο μνημείο διοικητή του Ουκρανικού Αντιστασιακού Στρατού (UPA) που έδρασε τη δεκαετία του 1940 στα περίχωρα της πόλης Λβιβ.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε ότι η αεροπορική επίθεση της Ρωσίας έθεσε επίσης στο στόχαστρο τις περιοχές Μικολάιφ και Ντνίπρο.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις ρωσικές και ουκρανικές αναφορές. Αμφότερες οι πλευρές αρνούνται ότι στοχοποιούν αμάχους στον πόλεμο που ξέσπασε με την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024