Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τώρα θα δούμε «άλλη» Ευρωλίγκα

Τώρα θα δούμε «άλλη» Ευρωλίγκα

Κι εδώ τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά καθώς θα μετρήσουν πολύ και κάποια ιδιαίτερα στοιχεία των ομάδων, όπως η ομοιογένεια, ο χαρακτήρας και φυσικά ως ένα βαθμό και οι έδρες.

Ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε και η αλήθεια είναι πως η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε να προσφέρει πολλές συγκινήσεις στο πρώτο μισό της χρονιάς.

Υπάρχουν ομάδες που έχουν ξεχωρίσει, ομάδες που έχουν κολλημένες πάνω τους την ταμπέλα με τη λέξη «φαβορί» και άλλες που θα ήθελαν να έχουν πάει καλύτερα στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Οι εταιρείες στοιχημάτων ήδη δίνουν πονταρίσματα για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά υπάρχει κάτι που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και μια ματιά στην περσινή διοργάνωση φανερώνει του λόγου το αληθές.

Από την Τρίτη ξεκινά λοιπόν ο δεύτερος γύρος της διοργάνωσης και είναι γεγονός ότι θα δούμε μια «άλλη» ευρωλίγκα σε σχέση με το πρώτο μισό. Όλα θα είναι διαφορετικά, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο καθώς οι νίκες και οι ήττες θα μετρούν «διπλές» σε πολλές περιπτώσεις.

Κι επίσης ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων.

Ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα της Ευρωλίγκας, διαπιστώνει πολύ εύκολα ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή 15 ομάδες που διεκδικούν τις δέκα θέσεις κι αυτό φανερώνει πόσο πιο δύσκολα θα είναι τα παιχνίδια για όλες τις ομάδες στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν δηλαδή επί της ουσίας αυτή την στιγμή αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες (αν εξαιρέσει κάποιος Βιλερμπάν και Άλμπα) κι αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν μεγάλες «μάχες» σε όλα τα παιχνίδια.

Κι εδώ τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά καθώς θα μετρήσουν πολύ και κάποια ιδιαίτερα στοιχεία των ομάδων, όπως η ομοιογένεια, ο χαρακτήρας και φυσικά ως ένα βαθμό και οι έδρες.

Πάνω απ’ όλα όμως θα μετρήσουν οι εμπειρίες που έχει κάθε ομάδα και πόσο έχει «σφυρηλατηθεί» στις μάχες της Ευρωλίγκας κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι προπονητές.

Δεν έχουν λοιπόν άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι το δεύτερο μισό της διοργάνωσης θα είναι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με τον πρώτο γύρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις «μάχες» που θα δούμε μέχρι το φινάλε.

Εδώ οι γκέλες θα «πονέσουν» περισσότερο καθώς οι ομάδες έχουν πάρει την… κατηφόρα και οδεύουν προς τη γραμμή του τερματισμού, κάτι που σημαίνει πως στενεύουν τα περιθώρια για απώλειες, ειδικά αν αναφέρεται κάποιος σε ήττες που χαρακτηρίζονται «εκτός προγράμματος».

Ο δεύτερος γύρος της Ευρωλίγκας ξεκινά το βράδυ της Τρίτης με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει την Τετάρτη εκτός έδρας με την Μπασκόνια.

Βεβαίως το πρόγραμμα της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου της Ευρωλίγκας περιλαμβάνει και το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024