Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η επίθεση και το μποϊκοτάζ στους συμμετέχοντες του πάρτι «Σχεδόν Γυμνοί» με απόφαση Πούτιν

Ρωσία: Η επίθεση και το μποϊκοτάζ στους συμμετέχοντες του πάρτι «Σχεδόν Γυμνοί» με απόφαση Πούτιν

Τα απόνερα του ημίγυμνου πάρτι που «συντάραξε» την νεοπουριτανική Ρωσία, έρχονται με εντολή Πούτιν που θέλει να στρέψει εκεί την προσοχή της κοινής γνώμης, όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το πάρτι με όνομα Almost Naked ή Σχεδόν Γυμνοί επιφέρει σοβαρές διώξεις και οικονομική καταστροφή στους συμμετέχοντες με εντολή Πούτιν όπως αναφέρει η εφημερίδα Moscow Times, η οποία επικαλείται πηγές στη Δούμα και το Κρεμλίνο.

Οι διώξεις των σελέμπριτι που συμμετείχαν στο πάρτι με θέμα Σχεδόν Γυμνοί, που διοργάνωσε η infuencer του Instagram Νάστυα Ιβλέεβα ή _agentgirl_ συνεχίζονται αμείωτες με χορηγούς να αποσύρονται υπό τον φόβο της οργής του Πούτιν.

Ένα μικρό side story ξεπήδησε και φέρεται να εκνεύρισε τον Πρόεδρο Πούτιν καθώς η Ξένια Σόμπτσακ γνωστή και ως «βαφιστήρα του Πούτιν», επειδή ο Ρώσος πρόεδρος θεωρούσε τον πατέρα της, Ανατόλι Σόμπτσακ, τον πολιτικό μέντορά του. Η Ξένια Σόμπτσακ, δημοσιογράφος, είχε αυτοεξοριστεί στο Ισραήλ γιατί τάχθηκε εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία και το γεγονός πως της επετράπη να επιστρέψει χωρίς διώξεις και βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας φέρεται να εκνεύρισε τον Βλ. Πούτιν.

Η Ξενια Σόμπτσακ κυνηγά δυστυχώς την τύχη της στο καθεστώς της Ρωσίας με την τύχη της να μην στερεύει για την ώρα.

Μια μεγαλειώδης εκστρατεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της ρωσικής κοινωνίας

Ή τουλάχιστον αυτό είναι το αφήγημα που έχει περάσει το ρωσικό καθεστώς στην κοινωνία. Στο πάρτι παρεβρέθηκαν πολλοί Ρώσοι διάσημοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες διώξεις και …τυχαίους ελέγχους της ρωσικής εφορίας!

Το Κρεμλίνο επέλεξε να δαιμονοποιήσει τις διασημότητες σύμφωνα με Ρώσους και ξένους αναλυτές, ώστε να στραφεί η προσοχή μακριά από τις ρωσικές εκλογές, τον πόλεμο και τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι πολίτες.

Μια από τις ανώνυμες πηγές δήλωσε στην εφημερίδα Moscow Times «Μια τέτοια μεγάλης κλίμακας εκστρατείας δυσφήμισης των αστέρων αυτών συνιστά ήδη εσωτερική πολιτική. Χωρίς την έγκριση του Πούτιν και χωρίς την εντολή του αρμόδιου για την εσωτερική πολιτική Σεργκέι Κιριγένκο και του αρμοδίου για την Κρατική Τηλεόραση και τα ΜΜΕ Αλεξέι Γκρόμοφ, αυτό είναι απλά αδύνατον να γίνει. Προωθούσαν το θέμα αυτό και οι άνθρωποι της FSB».

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ήταν χρήσιμος ο αποπροσανατολισμός, ήταν ο αποκλεισμός της δημοσιογράφου Γιεκατερίνα Ντουντσόβα, η οποία απορρίφθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, εξαιτίας «παρατυπιών στον φάκελο της υποψηφιότητας». Εκτίμηση που βρίσκει πολλούς σύμφωνους από τις πηγές της Moscow Times, ανάμεσά τους και άτομο στο προεκλογικό επιτελείο του Πούτιν (σ.σ. Ζειν επικινδύνως). Ενώ το ίδιο σημαντικό θεώρησε η ίδια πηγή την αλλαγή ατζέντας από το ουκρανικό πλήγμα κατά του ρωσικού πολεμικού πλοίου, καθώς και την αύξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής.

Ευτυχώς που ο εικονιζόμενος ράπερ (αριστερά) φορούσε και την κάλτσα, αλλιώς θα έμενε για πάντα σε μια σκοτεινή ρωσική φυλακή.

Η συνηθέστερη κατηγορία για το γυμνό

Στην βαθιά ομοφοβική ρωσική κοινωνία, όπου οι επιθέσεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι κανονικοποιημένες. Ο ομοσπονδιακός λογοκριτής της Ρωσίας, Roskomnadzor, εντόπισε «σημάδια ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας» σε ορισμένες από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν όπως ανέφερε ο βουλευτής Αλεξάντερ Χινστάιν την Παρασκευή. Αξιωματούχοι της λογοκρισίας επιβεβαίωσαν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι το εν λόγω υλικό είναι ήδη μπλοκαρισμένο στη Ρωσία.

Μετά το διαβόητο πάρτι, περισσότεροι από 20 φιλοκυβερνητικοί «ακτιβιστές» κατέθεσαν καταγγελίες και μηνύσεις κατά των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Γενική Εισαγγελία, μεταξύ άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών.  Η κατηγορία περί ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας είναι ο συνηθέστερος τρόπος να πλήξουν τους άντρες στην ομοφοβική Ρωσία, είτε είναι γκέι κανείς είτε όχι, έτσι την Πέμπτη, δικαστήριο της Μόσχας διέταξε τη σύλληψη ενός από τους πιο προβεβλημένους συμμετέχοντες στο πάρτι: ενός ράπερ με το όνομα Vacio (Νικολάι Βασίλιεφ), ο οποίος φορούσε μόνο παπούτσια στα πόδια του και μια κάλτσα στο πέος του.

Η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου ανέφερε ότι ο ράπερ είχε διαταράξει την ησυχία, είχε χρησιμοποιήσει βωμολοχίες και είχε διαδώσει στο διαδίκτυο υλικό που αποσκοπούσε στην προώθηση «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων». Καταδικάστηκε σε 15 ημέρες φυλάκιση για ανάρμοστη συμπεριφορά και χουλιγκανισμό ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 200.000 ρούβλια (2.171 δολάρια) για «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Η Ιβλέεβα είδε τα περισσότερα από τα διαφημιστικά της συμβόλαια να σπάνε, της επιβλήθηκε πρόστιμο και περιμένει την Εφορία να κάνει έναν ενδελεχή έλεγχο στην περιουσία της.

Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι

Η τράπεζα Tinkoff και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MTS σταμάτησαν να συνεργάζονται με την Ιβλέεβα αμέσως μετά την αποκάλυψη του πάρτι. Η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία ξεκίνησε έλεγχο κατά της Ιβλέεβα και όλα τα ρωσικά κανάλια έλαβαν λίστες με τα ονόματα των διασημοτήτων που συμμετείχαν στο πάρτι. Όλοι τους είναι πλέον personae non grattae από την ρωσική τηλεόραση, ενώ η εκδικητική μανία του ρωσικού κράτους συνεχίζεται.

Όσοι οι συμμετέχοντες έχουν ζητήσει δημόσια συγνώμη και περιμένουν να τελειώσει η τιμωρία τους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024