Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η βαφτισιμιά του Πούτιν στο «σχεδόν γυμνό» πάρτι επωνύμων – Οι αντιδράσεις

Ρωσία: Η βαφτισιμιά του Πούτιν στο «σχεδόν γυμνό» πάρτι επωνύμων – Οι αντιδράσεις

Ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε κλαμπ της Μόσχας την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε σκάνδαλο στη Ρωσία.

Ένα πάρτι επωνύμων στη Μόσχα προκάλεσε την οργή των Ρώσων πολιτικών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, σε ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα μέχρι σήμερα για το πώς η Ρωσία κινείται προς μια πιο συντηρητική και αντιφιλελεύθερη κατεύθυνση.

Το «σχεδόν γυμνό» πάρτι

Το πάρτι, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, ήταν ένας χορός μεταμφιεσμένων που πραγματοποιήθηκε σε νυχτερινό κέντρο της Μόσχας, με θέμα «σχεδόν γυμνός» και διοργανώθηκε από τη δημοφιλή influencer του Instagram, Αναστάζια Ιβλέεβ.

Σε αυτό συμμετείχαν πολλά γνωστά ονόματα διασημοτήτων που έχουν παραμείνει στη χώρα από τότε που ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος Ξένια Σόμπτσακ, η φημολογούμενη βαφτισιμιά του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε ως μέντορα και φίλο τον εκλιπόντα πατέρα της.

Οι σταρ που παρεβρέθηκαν στο πάρτι φορούσαν δαντέλα και εσώρουχα, ενώ ένας ράπερ παρευρέθηκε μόνο με μια κάλτσα που κάλυπτε το μοριό του, σε μια κίνηση που φαινόταν να αποτελεί φόρο τιμής στο περίφημο εξώφυλλο του άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers του 1987.

Οι αντιδράσεις

Τα πλάνα από το πάρτι διαδόθηκαν γρήγορα στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την οργή των σχολιαστών και των εθνικιστών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με το Baza, ένα ειδησεογραφικό ΜΜΕ γνωστό για τις διασυνδέσεις του με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, από τους πρώτους που διαμαρτυρήθηκαν για το πάρτι ήταν Ρώσοι στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία ενώ μάλιστα, φωτογραφικά στιγμιότυπα του πάρτι φέρεται να έφθασαν στα χέρια του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δύο ημέρες μετά το πάρτι, ο ράπερ Vacio -με πλήρες όνομα Nikolai Vasilyev- που φορούσε τη στολή με την κάλτσα, κλήθηκε στο δικαστήριο. Καταδικάστηκε σε 15 ημέρες φυλάκιση και του επιβλήθηκε πρόστιμο 200.000 ρουβλίων (2.182 δολάρια) με την κατηγορία του νόμου περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», σύμφωνα με τον Guardian.

Έκτοτε, πολλές συναυλίες των διασημοτήτων που συμμετείχαν στο πάρτι ακυρώθηκαν, όπως και πολλές εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Οι απολογίες

Αισθανόμενοι ότι η καριέρα τους, ακόμη και οι ελευθερίες τους απειλούνται, οι επώνυμοι που συμμετείχαν στο πάρτι έχουν ξεκινήσει μια σειρά από δημόσιες απολογίες.

Η Αναστάζια (Νάστια) Ιβλέεβ, η οποία διοργάνωσε το πάρτι, δημοσίευσε δύο βίντεο ζητώντας συγγνώμη και μία δεύτερη ευκαιρία, αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο.

Ωστόσο, η ρωσική εφορία ξεκίνησε έρευνα εις βάρος της ενώ μάλιστα, κατατέθηκε μήνυση από ομάδα ατόμων με αποζημίωση 10,9 εκατ. δολαρίων για «ηθική βλάβη».

Επιπλέον, το όνομά της δεν βρίσκεται πια ανάμεσα στα δημόσια πρόσωπα – «πρεσβευτές» της μεγάλης ρωσικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας MTS.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, απέφυγε να σχολιάσει το σκάνδαλο, λέγοντας  απλώς: «ας είμαστε εγώ και εσείς(σ.σ δημοσιογράφοι) οι μόνοι στη χώρα που δεν συζητούμε το θέμα αυτό».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, όμως, πρόσθεσε ότι το πάρτι «κηλίδωσε» εκείνους που μετείχαν σε αυτό.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024