Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες

Εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις από την Ασφάλεια Ηρακλείου - 176.000 ευρώ η λεία

Έντεκα υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου, που απέφερε στην εγκληματική οργάνωση παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 176.000 ευρώ, εξιχνίασε η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 39 ατόμων – 36 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών

Ως αποτέλεσμα της συστηματικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 39 ατόμων – 36 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών.

Οι δράστες, σύμφωνα με το Neokriti.gr, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απάτη με υπολογιστή.

Πώς δρούσαν

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν επιχειρήσεις προφασιζόμενοι πελάτες με υπόλοιπο οφειλής ή ιδιώτες, οι όποιοι είχαν αναρτήσει αγγελίες αγοραπωλησιών, αποστέλλοντας συνδέσμους ηλεκτρονικών διευθύνσεων μέσω των οποίων γινόταν δρομολόγηση καταχώρησης τραπεζικών κωδικών.

Με αυτούς τους τρόπους πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς των μελών της οργάνωσης, αδειάζοντας τους λογαριασμούς των ανυποψίαστα θύματά τους.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2022, τα μέλη της σπείρας παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά και έτσι αποσπούσαν τραπεζικά στοιχεία ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Εν συνεχεία, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών της οργάνωσης αποκομίζοντας τεράστια ποσά.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024