Καιρός: Πού έδειξε -4,6 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο την Τρίτη
Το σκηνικό που θύμιζε περισσότερο άνοιξη παρά Χριστούγεννα αρχίζει να αλλάζει.
Αίθριος ήταν ο καιρός την Τρίτη 26/12 με λίγες βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους στα Επτάνησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.
Ωστόσο, η θερμοκρασία σημείωσε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, με την χαμηλότερη να καταγράφεται στο χωριό Βουτύρο του Καρπενησίου.
Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στο χωριό Βουτύρο έπεσε το πρωί της Τρίτης στους -4,6 βαθμούς Κελσίου, τιμή που αποτελεί την ελάχιστη της ημέρας για τη χώρα.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες
Μπορεί ο καιρός τις προηγούμενες ημέρες των γιορτών να θύμιζε περισσότερο άνοιξη παρά Χριστούγεννα, ωστόσο οι θερμοκρασίες σε διάφορους ορεινούς νομούς της χώρας σημείωσαν σημαντική πτώση.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημοσίευσε το πρωί της Τρίτης έναν πίνακα με τις 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας που καταγράφηκαν στην Ελλάδα.
Όπως διαπιστώνεται, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν, πέρα από το Καρπενήσι, είναι οι εξής:
- Οχυρό Νευροκοπίου -4,3 βαθμοί Κελσίου
- Γρεβενά -3,9 βαθμοί Κελσίου
- Βωβούσα Ιωαννίνων -3,3 βαθμοί Κελσίου
- Μαυρολιθάρι Φωκίδας -3,2 βαθμοί Κελσίου
- Βυτίνα Αρκαδίας -3,2 βαθμοί Κελσίου
- Νευροκόπι -3,1 βαθμοί Κελσίου
- Κοιλάδα Κοζάνης -2,9 βαθμοί Κελσίου
Ο καιρός την Τετάρτη
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις να σημειώνονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη αναμένονται ασθενείς βροχές.
Οι νεφώσεις που θα επικρατήσουν, θα εναλλάσσονται με ηλιοφάνεια, ενώ και οι βροχές γρήγορα θα εξασθενήσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 5 μποφόρ.
Στην Αττική θα κυριαρχήσει η συννεφιά, με τη θερμοκρασία από 10 – 19 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 6 – 16 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 6 μποφόρ.
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442