Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Χριστούγεννα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες - Πού έδειξε το θερμόμετρο 22 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Χριστούγεννα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες – Πού έδειξε το θερμόμετρο 22 βαθμούς Κελσίου

Η ηλιοφάνεια που επικρατεί θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την προσεχή Παρασκευή (29/12). Πότε αναμένονται βροχές

Περισσότερο άνοιξη παρά Χριστούγεννα θύμισε σήμερα το σκηνικό του καιρού, με την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες να επικρατούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Το θερμόμετρο σε οκτώ περιοχές ξεπέρασε τους 20 βαθμούς Κελσίου, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στον Αλικιανό Χανίων με 22,1 βαθμούς Κελσίου.

Στο κέντρο των Χανίων ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 21,6 βαθμούς Κελσίου και στην Καλαμπάκα στους 21,1. Ακολούθησαν οι Μεταξάδες Έβρου και η Παλλήνη Αττικής με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον Πλατανιά Χανίων και στα Καρδάμυλα Χίου «μύρισε» καλοκαίρι με 20,9 βαθμούς, όπως και στον Νεροκούρο Χανίων με 20,8 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στον πίνακα τις οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr:

Βροχές μετά την Πρωτοχρονιά

Η μεταβολή του καιρού στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ιδίως μετά την αλλαγή χρόνου, προβλέπεται πως θα είναι ολοκληρωτική.

Η ηλιοφάνεια που επικρατεί αυτές τις ημέρες και η οποία θα συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό τουλάχιστον έως την προσεχή Παρασκευή (29/12) θα δώσει σιγά σιγά τη θέση της σ’ ένα αρκετά πιο μουντό σκηνικό με συννεφιές και  βροχοπτώσεις.

Η κακοκαιρία πρόκειται να επηρεάσει όλο το δυτικό τμήμα της χώρας

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρή Κολυδά, αιτία αυτής της καιρικής ανατροπής πρόκειται να είναι ένα χαμηλό βαρομετρικό που ερχόμενο από τα δυτικά θα πλήξει την ελληνική επικράτεια αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

«Παρότι ακόμη υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κυριότερων αριθμητικών μοντέλων για την Πρωτοχρονιά, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε διαφορετικό σκηνικό του καιρού απ’ ότι τα Χριστούγεννα», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, προειδοποιώντας για τη μεταστροφή που θα ταξιδέψει «από την Ιταλία» και «θα φέρει πολλές βροχές».

Η κακοκαιρία πρόκειται να επηρεάσει όλο το δυτικό τμήμα της χώρας, από τη Μακεδονία ως τη νότια Πελοπόννησο, όπως επίσης τα νησιά του Αιγαίου και πιθανόν την Αττική.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024