Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: «Ο πόλεμος δεν πλησιάζει στο τέλος», λέει ο Νετανιάχου - Αντιδράσεις από τις οικογένειες των ομήρων

Πόλεμος στη Γάζα: «Ο πόλεμος δεν πλησιάζει στο τέλος», λέει ο Νετανιάχου – Αντιδράσεις από τις οικογένειες των ομήρων

Για πόλεμο μακράς διαρκείας κάνει λόγο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ενώ εντείνεται η αγωνία για τους ομήρους της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα πως ο πόλεμος στη Γάζα απέχει πολύ από το να τελειώσει και απέρριψε αυτό που χαρακτήρισε ως ψευδείς εικασίες από τα ΜΜΕ ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να κηρύξει παύση στις μάχες εναντίον της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε να μαχόμαστε και θα εντείνουμε τη μάχη τις επόμενες ημέρες και η μάχη θα πάρει καιρό. Δεν πλησιάζει στο τέλος», είπε ενώπιον βουλευτών του κόμματός του Λικούντ.

«Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε και εντείνουμε τις μάχες τις επόμενες ημέρες»

Επίσης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα καταφέρει να απελευθερώσει τους εναπομείναντες ομήρους που κρατούνται στη Γάζα χωρίς την άσκηση στρατιωτικής πίεσης.

«Δεν θα είχαμε επιτύχει έως τώρα να απελευθερώσουμε περισσότερους από 100 ομήρους χωρίς στρατιωτική πίεση. Και δεν θα επιτύχουμε να απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους χωρίς στρατιωτική πίεση», είπε χαρακτηριστικά.

Οι μάχες θα εντατικοποιηθούν

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως μετέβη σήμερα στη Γάζα, όπου σύμφωνα με τους The Times of Israel επισκέφθηκε μια ταξιαρχία εφέδρων, και υποσχέθηκε «μια εντατικοποίηση» των μαχών που μαίνονται στον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της Χαμάς.

«Επιστρέφω τώρα από τη Γάζα. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε και εντείνουμε τις μάχες τις επόμενες ημέρες και αυτή θα είναι μια μακρά μάχη που δεν πλησιάζει στο τέλος», είπε στους βουλευτές του κόμματός του.

«80 ημέρες, κάθε λεπτό είναι η κόλαση»

Η ομιλία του στην Κνεσέτ εξόργισε τις οικογένειες των ομήρων, οι οποίοι πιέζουν συνεχώς την ισραηλινή κυβέρνηση για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων από τη Χαμάς.

«Τώρα, τώρα!», φώναζαν γονείς ομήρων διακόπτοντας σε πολλά σημεία την ομιλία του Νετανιάχου, την ώρα που ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωνε πως οι ισραηλινές δυνάμεις χρειάζονται «περισσότερο χρόνο» για να καταφέρουν να τους απελευθερώσουν συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σημειώνεται ότι 156 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων, στα τέλη Οκτωβρίου.

Μια εκεχειρία διάρκειας μίας εβδομάδας, που έληξε την 1η Δεκεμβρίου, επέτρεψε την απελευθέρωση 105 ομήρων, εκ των οποίων 80 ως αντάλλαγμα για 240 Παλαιστίνιους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές, όμως 129 άνθρωποι παραμένουν όμηροι στη Γάζα.

«Κι αν ήταν ο γιος σου;», «80 ημέρες, κάθε λεπτό είναι η κόλαση», μπορούσε να διαβάσει κανείς σε πανό που κρατούσαν οι οικογένειες στο κοινοβούλιο, το οποίο διεξήγαγε μια ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στο ζήτημα των ομήρων.

Διαβεβαιώνοντας πως «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια» για να απελευθερωθούν οι όμηροι, ο Νετανιάχου είπε πως αυτό δεν θα είναι δυνατό παρά μόνο διατηρώντας «τη στρατιωτική πίεση».

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο όσο δεν έχουμε επιτύχει τη νίκη εναντίον εκείνων που θέλουν τις ζωές μας. Δεν θα σταματήσουμε πριν από τη νίκη», τόνισε.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024