Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο στρατός φέρεται να αγνόησε προειδοποιήσεις για το μουσικό φεστιβάλ Supernova

Ισραήλ: Ο στρατός φέρεται να αγνόησε προειδοποιήσεις για το μουσικό φεστιβάλ Supernova

Ανώτεροι αξιωματικοί που είναι υπεύθυνοι για τη μεραρχία της Γάζας είχαν αντιταχθεί στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης

Ο ισραηλινός στρατός ενέκρινε την πραγματοποίηση του μουσικού φεστιβάλ Supernova, παρά την άποψη ενός ανώτερου αξιωματικού ότι αποτελούσε περιττό κίνδυνο για την ασφάλεια, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Το φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε κοντά στον φράχτη της Γάζας, έγινε στόχος της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Αντισυνταγματάρχης είχε προειδοποιήσει ότι ο στρατός δεν θα είχε τη δυνατότητα να διασφαλίσει την εκδήλωση

Ο αντισυνταγματάρχης Sahar Fogel και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί που είναι υπεύθυνοι για τη μεραρχία της Γάζας είχαν αντιταχθεί στην άδεια λόγω του κινδύνου πυρών ρουκετών και όλμων στην περιοχή.

Ο Fogel είχε επίσης προειδοποιήσει ότι ο στρατός δεν θα είχε τη δυνατότητα να διασφαλίσει την εκδήλωση, καθώς επρόκειτο για θρησκευτική εορτή, προστίθεται στην έκθεση.

Ο Fogel φέρεται να έθεσε τις ανησυχίες του στο τμήμα επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού. Η άδεια εγκρίθηκε επειδή η απόρριψη του αιτήματος των παραγωγών του φεστιβάλ θα μπορούσε να προκαλέσει νομικές δυσκολίες.

Αιματοκύλισμα

Η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ ορκίστηκε να «εξαλείψει» τη Χαμάς μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού της βραχίονα σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, όταν σκοτώθηκαν 1.140 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημες ισραηλινές ανακοινώσεις.

Οι παλαιστίνιοι μαχητές πήραν επίσης ομήρους κάπου 250 ανθρώπους, 120 και πλέον εκ των οποίων παραμένουν σε αιχμαλωσία στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20.424 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ανάγκασε 1,9 εκατομμύρια κατοίκους του παλαιστινιακού θυλάκου —με άλλα λόγια το 85% του πληθυσμού— να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024