Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: «Αν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα, θα γεννιόταν ανάμεσα στα ερείπια»

Πόλεμος στη Γάζα: «Αν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα, θα γεννιόταν ανάμεσα στα ερείπια»

Aπό το δημαρχείο της Βηθλεέμ, ανακοινώθηκε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα, που καταδικάζει το Ισραήλ για εθνοκάθαρση» και «γενοκτονία» στη Γάζα.

Στη Βηθλεέμ οι καμπάνες θα σημάνουν τα μεσάνυχτα στην Εκκλησία της Γεννήσεως, την Άγια Νύχτα, αλλά φέτος δεν θα υπάρχει χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν θα ακουστεί χαρμόσυνη μουσική, ούτε κάλαντα και κανένας Άγιος Βασίλης δεν θα μοιράζει καραμέλες στα παιδιά της Δυτικής Όχθης.

Αυτά έγραψε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post περιγράφοντας το κλίμα στη Βηθλεέμ, όπου οι εκκλησιαστικοί ηγέτες ανακοίνωσαν την ακύρωση των δημόσιων χριστουγεννιάτικων εορτασμών φέτος σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό της Γάζας.

Οι χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες θα περιοριστούν στη λατρεία και την προσευχή, χωρίς τα συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα φώτα και το δέντρο.

Στη Λωρίδα της Γάζας δεν υπήρξε καμιά ανάπαυλα την παραμονή των Χριστουγέννων

«Αν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα, θα γεννιόταν στη Γάζα ανάμεσα στα ερείπια», δήλωσε ο κληρικός της Λουθηρανικής εκκλησίας της Βηθλεέμ, όπου η εικόνα του Θείου βρέφους στα ερείπια, κάνει τον γύρο του κόσμου.

Aπό το δημαρχείο της Βηθλεέμ, ανακοινώθηκε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα, που καταδικάζει το Ισραήλ για εθνοκάθαρση» και «γενοκτονία» στη Γάζα.

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές δυνάμεις επικεντρώνονται στη νότια Γάζα ενώ ο καπνός πάνω από τη βόρεια πόλη Τζαμπαλίγια επιβεβαιώνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι ισραηλινά τεθωρακισμένα προελαύνουν προς το κέντρο της πόλης.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Jonathan Conricus ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι κοντά στον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο στη βόρεια Γάζα. «Τώρα», είπε, «επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας εναντίον της Χαμάς στη νότια Γάζα».

Πένθιμα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ξημερώνει η 80ή ημέρα του πολέμου, με τους αμάχους στα όρια του λιμού και τα Χριστούγεννα πένθιμα για τους Παλαιστίνιους της Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αμαυρωμένα από τη σύρραξη.

Στη Λωρίδα της Γάζας δεν υπήρξε καμιά ανάπαυλα την παραμονή των Χριστουγέννων. Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Χαν Γιούνις (νότια), ενώ στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου εξαπολύθηκαν κάπου 50 αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί.

Το σαββατοκύριακο ήταν εξαιρετικά πολυαίμακτο στον μικρό θύλακο με μεγάλο υπερπληθυσμό, όπου κυβερνά από το 2007 η Χαμάς, παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική» οργάνωση το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

«Αυτή είναι μάχη όχι μόνο του Ισραήλ εναντίον αυτών των βαρβάρων»

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων αλ Μαγάζι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον απολογισμό αυτόν με ανεξάρτητο τρόπο.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο περίπου δεκαπέντε στρατιωτικών του μέσα σε τρεις ημέρες, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των απωλειών του στις 154 αφότου άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας την 27η Οκτωβρίου. Μερίδα του ισραηλινού Τύπου θεωρεί υποτιμημένο τον αριθμό αυτό.

«Πληρώνουμε πολύ βαρύ τίμημα στον πόλεμο, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να μαχόμαστε», είπε χθες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Είμαστε αντιμέτωποι με τέρατα», επέμεινε στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του. «Αυτή είναι μάχη όχι μόνο του Ισραήλ εναντίον αυτών των βαρβάρων, αλλά επίσης μάχη του πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024